välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man beräknar bromsning koefficienten

Postad av : Jonathan Nyberg

Den inbromsning koefficienten är en variabel som påverkar hur lång tid det tar bilen för att stoppa efter att ha visat bromsarna. Denna variabel varierar beroende på mängden friktionen mellan bilens däck och vägen den färdas på. Du kan använda flera formler i förening med varandra att beräkna de bromsprestanda koefficienten i en given situation

Du behöver:. .
Paper
Penna.
Räknare.


1.
Skriv formeln F=ma om ditt papper. Denna formel refererar till de andra lagen i rörelse: Force motsvarar massan gånger accelerationen.
2.
Skriva på en separat rad F=ma=kN. Denna formel avser det faktum att bromskraften är också motsvarar den inbromsning koefficienten multiplicerat med normal vikt på bilen.
3.
Lösa ekvationen F=ma. Massan av bilen motsvarar dess vikt dividerat med gravitationskraften. Gravitationskraften är alltid motsvarar 9,81 meter per sekund i kvadrat. Accelerationen i det här fallet är faktiskt den takt som bilen saktar ner. Du kan beräkna denna ränta genom att subtrahera sluthastighet från den ursprungliga hastighet och dividera med den tid det tog för bilen att nå den hastigheten. Till exempel, om bilen gick från 25 km /h och 10 km /h på fem sekunder, skulle du hitta den acceleration genom att subtrahera tio från 25 och dividera med 5 /60.
4.
Lösa ekvation F=kN när du har räknat ut bromskraften. Använd bilens vikt för värdet av N. Det värde man får för k är koefficienten bromsning.

    Previous:nothing
    Next:hur man bygger en kraftfull elektromagnet
    
    Copyright © 2011 give2all.org