välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör vulkan kemikalier med ättika och bakpulver

Postad av : Jan-Olof Stoor

Skapa ett vulkanutbrott använder den klassiska ättika och bakpulver rutin är en stapelvara i barns vetenskap mässor världen över. Den simulerade vulkanen är i huvudsak koldioxid bubblor ut genom den vulkaniska slangen när vinäger (en syra) läggs till bakpulver bas (alkalimetaller). Med en liten röd eller orange karamellfärg kan bubbliga röran kallas lava och barn kommer att älska det

Du behöver:.
Platt bricka med sidor
. Tomma toalettpapper rulle.
Modellera.
1 /4 kopp ättika.
1-2 matskedar varje vatten och bakpulver.
Flytande diskmedel.
Röd eller orange karamellfärg.


1.
Placera en tom rulle toalettpapper på plan facket och mögel modellera runt det för att göra formen på din vulkan. Var kreativ här! Du kan använda vita på toppen av din berg med brun och grön i botten. Vid basen av din vulkan kan du sätta modeller av bostäder eller gårdar runt för att simulera bybor under hot av dina utbrott vulkan
2
Rör 1-2 msk bakpulver med 1. . -2 matskedar vatten och en droppe eller två av diskmedel i botten på din vulkankrater. Lägg en droppe eller två av rött eller orange karamellfärg och skicka ut varning till byborna under att berget kunde bryta ut.
3.
Häll i vinäger och titta på efterföljande utbrott. När du är klar experimentet kan skapas och om igen. Detta är en stor möjlighet för barn att utsättas för underverk i naturen och samtidigt ha en fantastisk tid. För en inre hantverk på en regnig dag, inget slår det.

Tips och varningar


  • Det är inte mycket attvara orolig för detta experiment bortsett från det faktum att det är rörigt, så vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder och ha kul!
    Previous:nothing
    Next:hur man beräknar bromsning koefficienten
    
    Copyright © 2011 give2all.org