välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en tornado diorama

Postad av : Jeanette Morales

Vare sig som en vetenskap klass projekt eller en demonstration för barn, är en tornado diorama en påtaglig illustration av utseende och effekterna av vädret undrar. Medan tornador varierar i storlek, styrka och form, en lång, rep-liknande tornado är kanske det enklaste att simulera i ett diorama. Din tornado diorama behöver inte utarbeta visa en tornadic scen. Några hantverk och hushållsartiklar är allt du behöver för att skapa en något realistiskt tornado diorama

Du behöver:.
Stora skokartong
. Svart sprayfärg.
Grå-gröna sprayfärg.
Green kände.
Sax.
Spray lim.
Miniatyr träd (tillval).
Self-härdande lera.
Limpistol.
Väska i polyester fiberfill fyllning.
Miniatyr hus, husdjur och bilar.


1.
Sprayfärg utsidan av en stor skolåda med svart färg. Låt torka. Sprayfärg interiören med en grå-grön färg för att representera de kusliga himlen. (The National svåra stormar Laboratory hemsida beskriver himlen som "mörk, ofta grönaktiga. ") Låt torka.
2.
Placera skokartong på en av sina långsidor. Den sida vilar på bordet kommer att vara längst ned i diorama.
3.
Lägg grönska till diorama. Klipp till en bit grön filt att gräset för diorama. Använd spray häftar de kände till botten av lådan. Klipp träd och buskar från en annan bit av grön filt. Använd spraylim att limma träden och buskarna på sidorna och baksidan av lådan. Alternativt kan du använda miniatyr träd (som finns i utbudet akvarium gångarna i djuraffärer) för grönska, varm-lim på plats på filt gräset.
4.
Forma tornado. Roll själv-härdande lera i ett rep --- ungefär 2 inches längre än bredden på lådan. Montera leran repet i lådan vertikalt. Hot-lim toppen av tornado till toppen av insidan av rutan.
5.
Justera lera tornado så att det verkar vara slingrande lite. Hot-lim botten av tornado i "gräset" i botten av lådan. Låt leran tornado att härda helt.
6.
Skapa en "vägg moln" av polyester Fiberfill fyllning. Sprayfärg cirka fyra stora nävar fyllning med grå-grön färg. Låt torka. Dra ut en liten handfull fyllningen och ställ åt sidan.
7.
Använd spraylim för att fästa molnet till boxen runt toppen av tornado. Hot-lim återstående handfull av fyllningen runt basen av en tornado (se ut som smuts och skräp).
8.
Lägg sista handen vid tornado diorama. Hot-limma en miniatyr hus (till exempel en miniatyr dockhus gjort för dockhem), vissa välte miniatyr husdjur, en vänt leksaksbil, etc.

    
    Copyright © 2011 give2all.org