välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man tar betalt en 24 V batteri från ett 12 volts generator

Postad av : Valon Istrefi

Växelströmsgeneratorer är elektromekaniska anordningar som omvandlar mekanisk energi till växelström elektrisk energi. Ofta är generatorer används för att ge elektrisk energi för bilar, båtar och flygplan. Vissa elektriska system-som de i ett litet flygplan-ger 24 Volt i kontrast till de 12 volt som de flesta bilföretag elektriska system erbjuder. För att driva en 12 V-enhet (eller att ladda ett 12 V batteri), måste den elektriska energin omvandlas till en lägre spänning och åtgärdas för att ge likström.

Du behöver:
En 24V generator
. Ett 12V batteri.
Batteriuttaget kontakter.
Likriktardiod pack.
Elektrisk tråd.
Elektriska tång.
Steg-down transformator.
Lödkolv.
Elektronisk löda.
Slip-gemensamma tång.


1.
Klipp sex längder av tråd, och u00BD band centimeter av isoleringen från varje tråd slut. Fäst ena änden av den första kabeln till en av terminalerna generatorn makt, och löda kabeln till terminalen. Fäst ena änden av den andra kabeln till den återstående generatorn strömuttag, och löda kabeln till terminalen.
2.
fast den fria änden av den första kabeln till en av terminalerna på transformatorn primärsidan, och löda kabeln till terminalen. Fäst den fria änden av den andra kabeln till den återstående polen på transformatorns primärsida, och löda kabeln till terminalen.
3.
Fäst ena änden av den tredje kabeln till en av terminalerna på transformatorn sekundärsidan och löda kabeln till terminalen. Fäst ena änden av den fjärde kabeln till den återstående polen på transformatorn sekundärsidan och löda kabeln till terminalen.
4.
fast den fria änden av den tredje kabeln till en av "AC" terminaler på likriktaren pack och löda kabeln till terminalen. Fäst den fria änden av den fjärde kabeln till de kvarvarande "AC" terminal på likriktaren pack och löda kabeln till terminalen.
5.
Fäst ena änden av den femte kabeln till den positiva ("+") terminalen på likriktaren pack och löda kabeln till terminalen. Fäst ena änden av den femte ledningen till den negativa ("-") terminalen på likriktare pack och löda kabeln till terminalen.
6.
Använda polygrip, lossa den övre skruvarna på båda kontakterna batteripolen. Sätt in den fria änden av den femte tråden i rymden som skapas av den lossade bultar på första batteriuttaget kontakt. Dra den övre skruvarna på första batterikontakten tills det håller tråden tätt. Löda kabeln till batteriets terminalen kontakten.
7.
Sätt in den fria änden av den sjätte tråden i rymden som skapas av den lossade bultar på den andra batteripolen kontakt. Dra åt den övre skruvarna på det andra batteriet kontakten tills det håller tråden tätt. Löda kabeln till batteriets terminalen kontakten.
8.
Använda glida-gemensamma tång, lossa låsmutter på första batteripolen kontakten och ansluta den första kontakten batteripolen på positiv ("+" eller "POS") batteri post. Lossa låsmutter på andra batteripolen kontakten och anslut den andra kontakten batteripolen till den negativa ("-" eller "NEG") batteri post. Dra åt batteripolen kontakten låsmuttrarna.

    Previous:nothing
    Next:hur man gör enkla kristaller
    
    Copyright © 2011 give2all.org