välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör enkla kristaller

Postad av : Magnus Ekblad

Göra enkla kristaller hemma kan du återge de naturliga processer som leder till kristall tillväxt i en kontrollerad miljö. Vissa mineraler har en kristallstruktur som gör att de låser i rätt förhållanden. Salt är en vanlig post i de flesta hem som har denna struktur, vilket gör den lämplig för hem kristall växande

Du behöver:. .
Måttskedar
Skål.
Salt.
Tvätt blåelse.
Ammoniak.
Karamellfärg.
Glaskärl.
Kol eller svampar.


1.
Mät upp 4 msk. vatten och placera det i en skål. Tillsätt 2 msk. av bordssalt och rör tills saltet löst sig.
2.
Tillsätt 2 msk. av tvätt blåelse och 2 msk. av ammoniak till saltet blandning och rör tills de är ordentligt kombinerat. Lägg en droppe eller två av flytande karamellfärg om du vill färgade kristaller.
3.
Ordna träkol briketter, fuktig svamp eller andra porösa material i en grund plast eller glas skålen. Dessa porösa poster där kristallerna kommer att växa så experimentera med olika artiklar.
4.
Häll salt blandningen över den porösa artiklar i glaskärl. Täck varje post med blandningen så jämnt som möjligt, och skrapa ur något salt slam i botten av skålen och placera den på de punkter i formen.
5.
Placera skålen där det inte blir störd som vatten och ammoniak avdunsta. Tillsätt 2 msk. av salt i vätskan i botten av skålen den andra dagen att bli ännu större kristaller. När vätskan är helt avdunstat, vanligtvis inom tre till sju dagar, är dina kristaller gjort.

tips och varningar


  • tjock kartong är porös nog för kristaller att växa på. Fukta kartong först så det lättare absorberar salt blandningen.
  • stället för att lägga den karamellfärg till den salta blandningen innan den placeras på den porösa material, tillsätt karamellfärg till varje porösa material efter hälla blandningen. Detta kan du göra mångfärgade kristaller i samma maträtt.
  • Suppleant socker eller alun för salt. Dessa gemensamma kök ex har en liknande kristallstruktur till salt.
  • Saltkristallerna mycket bräcklig och löser om de vidrörs.
  • Damm kan få på kristallerna och få dem att se grumlig. Täck formen med en bit gasväv om damm är ett problem.
    Previous:nothing
    Next:hur man dödar svärmande bin
    
    Copyright © 2011 give2all.org