välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vad behöver du för att bygga en enkel robot?

Postad av : Camilla Näslund

Robotics är en rolig hobby, så för så mycket kreativitet som skapare bryr sig att sätta i sitt projekt. Valfritt antal robotar kan byggas som kan göra ett stort antal saker, från navigera en labyrint, att spela musik eller plocka upp skräp. Även om många av dessa uppgifter kräver komplicerad programmering och konstruktion, bygga en enkel robot som kan utföra en eller två enkla instruktioner kan vara mycket lätt

köpa ett kit

Att göra en enkel robot börjar med att köpa en enkel robotteknik nybörjare kit. Många leksak företag gör robotteknik kit, mest känt LEGO, men också K'NEX och Erector. Dessa paket innehåller normalt en ombord "hjärnan" enhet som fungerar som bas för alla robotar du kan göra med satsen. Dessa enheter kommer att ansluta till datorn via USB-kabel så att du kan programmera dem direkt.

När du har köpt en grundsats, leta efter extra kit som har olika motorer, sensorer och delar för mer avancerade byggen. Plocka en grundsats som du kan i stor utsträckning lägga till senare gör att när du har grunderna, kan du fortsätta att lära och bygga.

Start av små

En enkel, grundläggande robot har få programmering kommandon. Mest grundläggande kit kommer att börja med enkla kommandon och "om sedan" uttalanden. Till exempel kan du programmera en bil att gå framåt tills den träffar en vägg och sedan stoppa och gå bakåt. Denna grundläggande, enkla roboten kräver endast en binär tryckvakt, fyra hjul, en motor och ditt kit hjärna enhet. När tryckvakten, placerad på framsidan av roboten, trycks, kommer hjulen snurra bakåt istället för framåt.

Programmeringsteknik

En av de bästa sakerna med dessa premade kit är att den faktiska fysiska konstruktionen av roboten är alltid ganska enkel. Bitarna knäppa vanligtvis tillsammans med mycket liten ansträngning och hålla ihop under överraskande tung arbetsbelastning. Och när en mycket enkel robotar har byggts, säger en grundläggande bil med en motor för varje hjul, kan de programmeras att utföra ett antal mycket komplicerade uppgifter. Den verkliga kärnan i byggnaden robotar är programmering "hjärnan". Få ett bra grepp om ett enkelt programmeringsspråk som Java, kan tillåta dig att göra mycket enkla robotar utan mycket krångel.

    
    Copyright © 2011 give2all.org