välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man bygger vertikala vindkraftverk

Postad av : Charlotte Wannberg

Myndigheter och allmännyttiga erbjuda kraftfulla incitament för förnybar energi. Inte alla hem (eller företag) är lämpliga platser för solenergisystem, och många byggnader är dåligt beläget för horisontella vindkraftverk (som de du ser i vindkraftverk) eftersom de saknar vertikal och horisontell clearance. Vertikala vindkraftverk handel effektivitet för lägre buller och lättare placering på trånga utrymmen, och lättare tillgång till generatorn. De är också mekaniskt enklare att bygga än en horisontell turbin.

Du behöver:
vindmätare
. Trä butik eller glasfiber butik.
Lager i ett hölje.
Centralposthuset.
Fast magnetmotor.
Batteri Bank.
Power Inverter.


1.
Mäta vindhastigheten på avsedd plats med en vindmätare. Anemometrar kan hittas online på eBay, och många kommer att digitalt registrera hastighet och riktning under flera dagar.
2.
Beräkna hur snabbt bladen måste rotera för att få en "spets- hastighet ratio "på fyra till fem. En "tip-speed ratio" är förhållandet mellan rotationshastighet av turbinblad och den genomsnittliga vindhastigheten, om den genomsnittliga vindhastigheten är 6 mph, du vill ha en rotationshastighet på ca 24 till 30 mph. Längre vertikala blad kommer att få högre rotationshastighet att de fångar mer vind, men förhållandet är ickelinjärt eftersom de kommer också väger mer och kommer även att ha större motstånd. Termen är en överföring av horisontella vindkraftverk.
3.
Välj mellan en Savonius (dra-inducerad) design eller en Darrieus (hiss-inducerad) design.
4 .
bygga eller köpa bladen för din turbin design och bifoga dem till den centrala axeln. Som regel börjar turbiner med två blad vänder lättare, och förenkla din konstruktion. Turbiner med tre blad startar inte så lätt, men kommer att packa mer kraft från en viss styrka av vind när de är verksamma.
5.
Fast lagerhusen till både toppen och botten av den centrala axeln.
6.
Testa axeln och bladen turbinen där du installera turbinen. Mät hur många varv per minut du skjuter upp på enheten.
7.
Köpa eller bygga en fast magnet motor som kommer att generera 12 volt ström från cirka 85 procent av varvtal du förvänta sig att se. Motorn kommer att lägga ett visst motstånd till hela församlingen, så lämna lite utrymme för misstag
8
Hook din motor utgång upp till ett batteri bank. . Fast magnetmotor anges ovan kommer att producera 12 volt likström, som är perfekt för laddning av batterier, men vill inte köra något i ditt hem. För att få ström från batterierna till ditt hem apparater behöver du en DC-till-AC-omriktare mellan batteriet bank och ditt hem proppskåp.

Tips och varningar


  • En Savonius design kommer att bli mycket lättare att bygga upp, men kommer att bli tyngre, mindre effektiva och kommer att producera mindre ström. En Darrieus design kommer att producera mer kraft men kräver stor teknisk expertis för att skapa ordentligt. Lyckligtvis finns det platser där du kan köpa Darrieus blad online
  • Medan en vertikal vindturbin behöver inte vara på så hög ett inlägg som ett övergripande man gör, det gör det får fördelar av att vara upp på hög höjd där vinden flödet är konstant.
  • trebladig vindkraftverk (eller vertikal turbin med ett udda antal blad) förstorar vibrationsproblem betydligt , särskilt med Darrieus-liknande mönster.
  • Även utanför ramen för denna artikel, batteri bank design och växelriktare är kritiska delar av alla hem kraftproduktion system. Inte "gå billigt" på batterierna. Du bara kommer att behöva ersätta dem tidigare och spendera mer pengar i det långa loppet
  • Om du inte är utbildad elektriker, försök inte att bygga eller installera din egen DC-till-AC-omriktare.
    
    Copyright © 2011 give2all.org