välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

digital voltmeter instruktioner

Postad av : Ulf Friberg

Digitala voltmetrar är instrument som används för att mäta spänning i elektroniska apparater, elektriska komponenter och kretsar. De är ofta att föredra framför analog dem eftersom deras digital display gör dem lättare att läsa. De är också mer exakt än deras analoga motsvarigheter. Voltmetrar är viktiga i kretsen och komponent mätning, provning, felsökning och reparation

Funktioner

Digitala voltmetrar kan handhållen, bord storlek eller byggd för att användas i rack. Bordsskivan dem kräver oftast växelspänning att fungera, och handhållen sådana batterier.

Digital voltmetrar säljs som fristående enheter. Mer typiskt dock är multimetrar används som voltmetrar. Detta görs med hjälp av en specialiserad inställning på enheten som brukar anges med ett "V"

Bordsskivor tenderar att vara mer exakt, känslig och dyrare än handdatorer. De används därför för verksamhetskritiska mätningar vid organisationer som NASA och forskningsinstitut och högskolor. Högpresterande multimetrar säljs även som specialiserat kort som kan monterad i datorer för drift med kommersiella program, vilka också gynnas för spänningsmätning av forskare

Inställningar

Digitala voltmetrar har både AC och DC inställningar. . De har också rattar, knappar eller brytare som låter användaren välja ett intervall lämplig för den spänning som ska mätas. Till exempel för att mäta spänningen i en 9-volts batteri måste inställningen vara DC och måste vara lika med eller större än 9 volt. En inställning på 40 volt kommer att ge en ordentlig behandling, men en inställning på 4 volt kommer inte. Typiska intervall är från Milli till tusentals volt.

Voltmetrar kommer med två sonder, en röd och en svart, för positiva och negativa mätningar. Sonderna kan användas eller ersättas med delar eller olika leder, t. ex. krokodilklämmor.

Spänningsmätning

Voltmetrar bör inte ha någon ström flyter genom dem, så de måste placeras parallellt med krets för mätningarna. För att göra detta måste deras leder skall placeras på varje sida av den del av intresse. Polaritet måste iakttas, vilket innebär att deras positiva och negativa ledare måste anslutas till de positiva och negativa sidor av kretsen. Om de gör det baklänges, kommer enheten att ge en negativ behandling, vilket innebär ett minustecken kommer att placeras framför en spänning som ska vara positivt, till exempel.

Batteri Mätning Exempel

Skaffa ett vardagligt hushåll batteri, till exempel AA, C eller D. Vrid voltmetern av multimeter om, och placera den på en DC inställning. Eftersom standarden hushållet batteriet är ca 1. 5 volt, välj en maximal spänning som är minst detta belopp, men helst 2 volt. Håll den röda proben mot den positiva sidan av batteriet, som visas med ett plustecken. Håll den svarta proben mot den negativa sidan. Ett nytt batteri kommer att läsa om 1,5 volt eller något högre.

Byt kablar till givare genom att placera den röda mot minus sidan av batteriet och den svarta mot pluskontot. Observera att behandlingen är nu negativ.

Starta leder tillbaka igen. Sänk spänningen genom en inställning. Den digitala displayen visar utom räckhåll. Placera strömbrytaren på en högre inställning, t. ex. 100 volt. Observera att displayen visar decimaler.

    Previous:nothing
    Next:om polykristallin solpaneler
    
    Copyright © 2011 give2all.org