välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

om polykristallin solpaneler

Postad av : Jan-Olof Stoor

Solfångare används för att omvandla solljus till elektrisk ström. Den översta Gavlar kallas mono paneler och den nedre delen kallas tunn film panelen. Polykristallina paneler betraktas som mellanregistret typ

Produktion

Enligt den Solarserver, är polykristallinska celler som producerats genom att placera flytande kisel i en form för att göra en fyrkantig block av material. Kvarteret, som består av många kisel kristaller, skärs sedan till mycket tunna skivor eller "wafers för användning i paneler.

Effektivitet

Polycrystalline paneler konvertera till en maximal effektivitet på cirka 12 procent, enligt solarpowerfast. com. Detta är lägre än monokristall paneler, men betydligt högre än tunnfilm paneler.

Kostnad

Polycrystalline paneler är betydligt billigare att producera än mono-paneler som normalt leder till en verklig kostnadsbesparing för konsumenten. Men priserna varierar kraftigt mellan olika varumärken.

Longevity

En fördel med att alla solpaneler är att de tenderar att ha ett mycket långt liv. Freesunpower. com rapporter en medellivslängd för solpaneler är 25 år eller längre.

Nackdelar

Solpaneler kan begränsas kraftigt av väderförhållanden. Solarpowerfast konstaterar att temperaturer över 122 grader kommer att resultera i förlorad effektivitet.

    
    Copyright © 2011 give2all.org