välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

djur som har ändrats en ekosystembaserad

Postad av : P-O Lennartsson

Ett ekosystem existerar i balans med sina växter, djur, och icke-levande komponenter. En väv av sammankopplade relationer är grunden för dess existens. Förändringar i ett ekosystem uppstår när denna balans störs. Störningar kan ha många orsaker, både internt och externt. De flesta gånger har ett ekosystem mekanismer för att hantera förändringar. Om förändringar inträffar alltför snabbt, kan dock livsmiljön ändras. Huruvida ett ekosystem återhämtar beror på vilken typ av störning.

Överbefolkning

När befolkningen ökar, rådjur förändra ekosystem genom överdriven bete och surfar. Växter reagerar på flera sätt. Betande kan orsaka växter att bilda tätare former, förändra utseende av ett landskap. Om rådjur overgraze på nya knoppar, får växter inte återge, vilket påverkar växt biologiska mångfalden.

Raccoon har anpassat sig till närvaron av människor så mycket att deras antal fortsätter att öka. Tvättbjörnar inverkan ekosystem, stör näringskedjor genom predation av groddjur och fiskar.

Coyotes är ett exempel på ett djur med överlägsen anpassning förmågor. Även om vissa arter har lidit med utveckling och urbanisering har Coyotes anpassade till deras nya påfrestningar. Ökningar av coyote populationer har förändrat ekosystem genom predation och fluktuerande arter bytesdjur populationer.

Främmande arter

Brown trädet ormar utgöra en allvarlig fara för ekosystem som finns utan att denna aggressiva rovdjur. Oavsiktligt införande av denna orm till Guam har förändrat ekosystem genom att orsaka utrotning av inhemska fågelarter. Den ekonomi och ekologi i Hawaii är också hotade, liksom befolkningen i mer än en tredjedel av Ameircan hotade fågelarter.

Zebra musslor förändring sötvatten genom att filtrera och ta bort växtplankton. Borttagandet av dessa födokällor kan förändra hela biologiska näringskedjan i vattenmiljöer och sätta inhemska arter riskerar att utrotas.

Asiatiska karp hotar inhemska fiskbestånd i de stora sjöarna och skulle kunna förändra de akvatiska ekosystemen. De icke-infödda karp har glupsk aptit som kan bryter livsmedel källor av inhemska arter.

Predator borttagning

Vargen, liksom andra rovdjur, en gång ansågs vara ett skadedjur snarare än en viktig del av det ekologiska livsmedelskedjan. Wolves strövade när alla 48 delstater. Deras utrotning har lett till höjda byte populationer, till exempel rådjur, vilket förändrar ekosystemen.

Grizzlybjörnar en gång var stora rovdjur i hela västra Nordamerika, vilket ger ett effektivt medel för att kontrollera byte populationer. Europeiska bosättningen och bristfälliga miljöpraxis hantering elimineras nästan dessa djur. Idag, miljö styr bytet populationer snarare än detta rovdjur i de flesta områden.

På grund av mänskliga konflikter, är bergslejon utbud minskat dramatiskt. Den puma var en gång finns nästan hela USA. Avskaffande av denna rovdjur orsakat rådjur befolkningar att skjuta i höjden.

    Previous:nothing
    Next:vad är Griffonia simplicifolia frö?
    
    Copyright © 2011 give2all.org