välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Finns det olika typer av blomma pollen?

Postad av : Valon Istrefi

Det finns olika typer av blommor pollen som produceras i en mängd olika färger. Pollenkorn kan också skilja sig åt beroende på anläggningens pollinering metod. Vissa växter producerar pollen som har särskilda egenskaper som hjälper dem att överleva i nisch livsmiljöer

vindpollination

Inte bara vindpollinerande blommor har mycket små kronblad, deras pollenkorn är släta och de produceras i stora mängder. Vinden är lätt kunna plocka upp dem och det stora antalet kärnor ger anläggningen en bättre chans på reproduktion. Gräs ingår i denna kategori.

Insektspollinering

Insect pollineras blommorna måste inte bara annonsera med färgglada kronblad, dofter och nektar, måste de producerar pollen som grovt är texturerat så att det fäster lättare för insekter.

former och storlekar

Pollen kan vara runda, fyrkantiga, trekantiga eller oregelbundet formade. För att ge en uppfattning om storlek, är en av de större pollenkorn som av pumpa. Dess pollenkorn har en diameter som är tjockleken på en dollarsedel.

Ryggar

Vissa typer av växter producerar specialutrustade pollen. Den indiska malva växt, vetenskapligt känd som Abutilon pictum har taggar som gör det möjligt att fästa fågelfjädrar.

Utöka Properties

ananasväxter är en växt grupp som inkluderar ananas och växer i tropiska, fuktiga klimat. En ledamot, den Tillandsia maxima, vanligen äts som grönsak i Argentina och Brasilien, producerar pollenkorn som har förmågan att krympa eller svälla, beroende på tillgängliga fukt, utan skador.

Färger

Pollen produceras i många nyanser av gult, men även i vitt, grått och nyanser av brunt. Blodklöver producerar en mörkbrun pollen. Biodlare är särskilt intresserad av färgen på pollen, som färgen på pollen bestämmer färgen på honungen.

    Previous:nothing
    Next:hur man gör ett skolprojekt om bin
    
    Copyright © 2011 give2all.org