välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Cap & handelssystemet definition

Postad av : Camilla Näslund

En cap and trade program är ett system av föroreningar "krediter". Faciliteter tilldelas poäng för mängden föroreningar som de tillåts att släppa ut. Krediter kan köpas och säljas på den öppna marknaden. Målet med utsläppstak och handel är att förbättra luftkvaliteten

Definition

"cap and trade" är ett system för genomförande av produktionen luftföroreningar normer. Företagen är skyldiga att hålla sig under den högsta fastställda trösklarna. De företag som överblivna "poäng", från att överskrida de normer, kan sälja dem för andra företag som inte kan ha råd med modern utrustning och inte kan stanna under taket. Detta är den "handel" del av cap and trade program.

Fördelar

Ett av fördelarna med detta program är att företag som är verksamma under locket kan lägga till sin lönsamhet genom att sälja sina extra "kapacitet luftföroreningar . " Företag vars utsläpp överstiger den gemensamma jordbrukspolitiken uppmuntras att spara pengar genom att minska sina utsläpp, produktion, så att de inte längre behöver köpa krediter på den öppna marknaden.

Misconception

En missuppfattning om en cap and trade program är att det kommer att förbättra luftkvaliteten genom att minska föroreningarna. Verkligheten är att luftföroreningarna förmodligen kommer att fortsätta att nå de högsta tillåtna så länge det finns poäng att köpa. Först när locket sänks kommer luftkvaliteten förbättras

Överväganden

De övergripande normer fastställs nationellt för utsläppstak och handel program. Men, kan den geografiska områden med tung industri hamna mer förorenad. Förorenande företag kan köpa krediter stället för att minska utsläppen, som faktiskt reducerar luftkvaliteten i dessa lokaler.

Mercury

kvicksilverförorening är ett problem i starkt industrialiserade områden. Andra luftföroreningar har en lägre toxicitet och tenderar att försvinna. Kvicksilver, å andra sidan, tenderar att öka i närheten av föroreningskälla. Dessa områden kan nu ha ökat kvicksilverföroreningen, eftersom förorenande företag kan köpa krediter i cap and trade program snarare än att minska kvicksilverutsläpp.

    Previous:nothing
    Next:Finns det olika typer av blomma pollen?
    
    Copyright © 2011 give2all.org