välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

DIY bärbara soldrivna generator kit

Postad av : Jan-Olof Stoor

Solenergi, men otroligt användbar i bostadsmiljö, inte behöver vara begränsade till jätte, tung, hög uteffekt och paneler bultas fast i taket på ditt hus. I själva verket, med några billiga delar och några grundläggande verktyg kan du bygga en bärbar soldriven generator som kan föras nästan var som helst och makt nästan allt

Material

rektangel av robust trä
Solcell (er)
Dubbelsidig klibbig skum remsor
Lödkolv löda
Digital multimeter

Byggprocessen

Lägg din solceller nedåt på rektangeln i trä i den ordning du vill. Se till att ändarna är utsatta och avskalade.

Sätt två remsor av klibbig skum på baksidan av varje solcell, placerade så långt ifrån varandra som möjligt. Tryck hårt för att säkerställa en god anslutning.

Vänd på solpaneler över och hålla dem till styrelsen genom att trycka på den försiktigt men bestämt mot den främre ytan. Återigen, se till att kablarna blir frilagda och tillgängliga.

Wire solcellerna antingen parallellt (negativ till negativ och positiv till positiv, för att öka livslängden utan att öka spänningen) eller i serie (positiv till negativ för att öka spänningen utan att öka livslängden).

Löd ditt kablage säkert vid knutpunkter och låta löd att härda och svalna ordentligt under minst en timme. Ställ din konstruktion i ljusa, konsekvent solljus och testa resultatet med den digitala multimeter.

    Previous:nothing
    Next:hur man kan beräkna kraft vridfjädern
    
    Copyright © 2011 give2all.org