välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man kan beräkna kraft vridfjädern

Postad av : Jonathan Nyberg

Återfinns i allt från garage dörröppnare till webbkamera fästen, spiralformade torsionsfjädrar är en extremt mångsidig resurs inom industriell design och maskinteknik. Består av flera loopar av metalltråd som är glödgad i tight, permanent spolar, producerar varje torsionsfjäder en viss mängd av resistenta kraft som svar på sin form, material och hur långt du deformera sin kropp

Du behöver:.
skjutmått.


1.
Placera den yttre käftar skjutmått runt utsidan av vårens spolen och skjut dem tillsammans tills de rör vid ytan. (För ett diagram över skjutmått, se Resurser avsnitt. ) Not: Syftet med detta steg är att mäta ytterdiametern på spolens runt tvärsnitt
2
. . Record denna mätning (i inches) som "yttre diameter" av batteriet.
3.
Skjut de inre gafflarna av bromsok inne i spolen och sprida dem tills var och en berör det inre ytan av spolen.
4.
in denna mätning som "inner diameter" av spolen.
5.
Lägg till innerdiametern till den yttre diameter och dela summan med 2. Detta värde är "medeldiametern" av våren.
6.
Subtrahera innerdiametern (från steg 4) från yttre diameter (från steg 2).

7.
Dividera skillnaden med 2. Resultatet är "tråd tjocklek" på våren.
8.
Räkna antal varv på våren. Här avser en "spole" att varje gång tråddetaljer en komplett cirkel.
9.
Mät längden vårens ben, från spetsen ner till där krökningen börjar (i inches). Observera: denna krökning punkt är också där (från sidan) de två ben av vårens första överlappar varandra.
10.
Slå upp värdet av Young elasticitetsmodul (betecknas "E") för vårens materialet. (För en bild av E-värden för vanliga metaller och legeringar, se Resurser avsnitt. )
11.
Beräkna tråd tjocklek (från steg 7) som vidtas för att den 4: e makten. Med andra ord "[tjocklek] x [tjocklek] x [tjocklek] x [tjocklek]. "
Tolv.
Resultatet multipliceras Unga elasticitetsmodul (från Steg 10) .
13.
Dela produkten med 10,2.
14.
Dividera kvoten av det antal varv (från steg 8).
15.
Dividera att kvoten av medeldiametern (från steg 5). Resultatet är "våren" som konstant för just den våren. Att fastställa kraften en vridande vårens spolen kommer att utöva om en av dess ben är vridna runt i viss mån, multiplicera graden av rotation av våren hastighetskonstanten. Kraften kommer att anges i pounds (lbs. ).
16.
För att beräkna den kraft som benet kommer att utöva, dela spolen kraft (från steg 15) genom längden på ben (från steg 9).

    
    Copyright © 2011 give2all.org