välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man beräknar kapacitans metallplattor

Postad av : Jan-Olof Stoor

I klassisk elektromagnetism, syftar begreppet "kapacitans" till ett objekt förmåga att samla och hålla energin som en elektrisk laddning. En av de tidigaste (och mest bestående) Exempel på en sådan avgift lövuppsamlarens (aka en kondensator) består av två parallella, identiskt formade metallplattor vars yta är åtskilda av ett oändligt avstånd. Den faktiska kapacitans av en sådan anordning bestäms av den del av plattor, avståndet mellan dem och vilka (om några) material intar denna trånga utrymme.

Du behöver:
skjutmått


1
Mät ytan av ett plattans yta (i kvadratmeter). . . Eftersom plattorna bör ha samma form, behöver du bara mäta en av dem. För en lista över formler för beräkning av området för gemensamma tvådimensionella figurer, se "Resurser nedan.
2.
Försiktigt
glida insidan käftarna på en skjutmått i utrymmet mellan plattorna och utveckla dem för att mäta avståndet mellan plattorna (i millimeter). för ett diagram över en skjutmått, se "Resurser" nedan.
3.
Dela sträckan från steg 2 med 1000 att konvertera sina enheter till meter.
4.
Bestäm dielektricitetskonstant för materialet separera två ytor av plattorna. För en fullständig förteckning av dielektrisk konstanter (sorterad i alfabetisk ordning efter material), se "Resurser" nedan. Obs: om det inte finns någonting mellan plattorna (med undantag för luft), då dielektricitetskonstant är "1"
5
Multiplicera dielektricitetskonstant med ytan på plattan (från. . Steg 1).
6.
Multiplicera detta nummer genom att 8,854 x 10 ^ -12 Farad per meter. Detta är en konstant som kallas "permittiviteten i rymden".
7.
Dividera resultatet från Steg 6 av avståndet mellan plattorna (från steg 3). Detta värde är kapacitansen i plåt (i Farad eller "Coulumbs /Volt").

    Previous:nothing
    Next:vad som påverkar bildningen såpbubbla?
    
    Copyright © 2011 give2all.org