välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

utvecklingen av en fågel ägg embryo

Postad av : Ulf Friberg

Fåglar reproducera genom att lägga ägg. När en kvinnlig äggcell befruktas börjar fågeln embryot att utveckla nästan omedelbart, medan moderns kropp bygger ägget runt embryot

Fakta

De flesta kvinnliga fåglar ha två äggstockar när embryon, men bara den vänstra äggstocken utvecklas till en fungerande reproduktiva organ. Undantagen till denna regel är rovfåglar (hökar, falkar, etc. ), som utvecklar båda äggstockarna i funktionella organ.

Behandling

Celldelning börjar när ägget bildar. När ägget är lagt, embryonal utveckling stannar tills rätt cell utveckling miljömässiga villkor är uppfyllda på nytt genom inkubation. Om detta inte sker kommer embryot inte utvecklas.

Tidsram

Inkubation varierar mellan olika fågelarter och varar från så lite som tio dagar för cowbird att åttio dagar för kungsalbatross. De flesta av de embryonala utvecklingen sker under inkubationstiden.

Funktioner

Den första funktionen synlig i ett ägg är ett spetsigt, förtjockad lagret av celler i svansen slutet av embryot. Denna funktion är primitivstrimman, från vilken huvud och ryggrad form. Hjärt-kärlsystemet, näbb, ben och andningsvägar visas intill. Klorna och fjädrar är den sista att utvecklas.

Fun Fakta

Hos fåglar, bestämmer kvinnans ägg könet på Hatchling snarare än sperma från hanen.

    Previous:nothing
    Next:DIY bärbara soldrivna generator kit
    
    Copyright © 2011 give2all.org