välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur man testar motstånd i kretsar

Postad av : Valon Istrefi

Medan motstånd är en av de mest hållbara och pålitliga elektroniska komponenter, de är kända för att ibland misslyckas. En spänning stegring kan lägga alltför mycket strömmen genom motståndet, brinnande ett motstånd ut och störa kretsen. I vissa gör-det-själv (DIY) projekt, kan motståndet har fel värde, vilket gör att kretsen inte fungerar. Slutligen kan ett motstånd helt enkelt trasig och behöver bytas ut. Det första steget i fastställandet av en resistor problem är att leta efter brända delar. Sedan, med hjälp av en schematisk, ta motstånd ur kretsen en efter en och testa dem med en meter.

Du behöver:
Multimeter
. 15-30 watt lödkolv.
Elektronisk löda.
Desoldering pump eller veken.
Ersättning motstånd.
Färgkod diagram.
Circuit schematisk.
Tuschpenna.


1.
Stäng av strömmen till kretsen och låta ett par minuter för laddats ur.
2.

Kontrollera kretskortet samtliga sida. Leta efter resistorer som visas brann eller sprucken. Byt ut alla som ser skadade.
3.
Undersök kretsen: s schematiska, notera motståndet värden. Kontrollera att motstånden på kretskortet matchar värdena på den schematiska. Felaktiga värden inte är troligt, men enkla att kontrollera. Byt felaktig motstånd med de som matchar den schematiska, såvida inte schematiska eller tjänsten manuellt anger annat.
4.
DESOLDER ett försprång på ett motstånd. Värm löda pad med lödkolven och dra bort vätskan löd med en avlödning pump. Dra i benet av motståndet fritt av styrelsen. Detta tar motståndet ur kretsen så att den kan mätas exakt. Testa motstånd med multimeter som att läsa motstånd. Om motståndet kontroller dåliga, byt ut den. Om den läser okej, resolder i sladden på styrelsen med en liten mängd färska lödtenn. Upprepa detta steg för alla misstänkta motstånd. När du är klar kontrollerar ett motstånd, markera det med en tuschpenna för att undvika efterkontroll av samma.

Tips och varningar


  • Du kan ersätta en motstånd med ett högre wattal betyg, men aldrig en lägre. Till exempel, om du ersätter en 560-ohm, en watt motstånd, två watt är helt acceptabelt, så länge den passar på bordet.
  • När kretsar utsätts för, alltid vara medvetna om eventuella farliga spänningar. Gör inga ingrepp medan strömmen är på.
    Previous:nothing
    Next:typer av elektrisk provutrustning
    
    Copyright © 2011 give2all.org