välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man beräknar växelström

Postad av : Stefan Svensson

Lösa för strömmen i en växelström (AC) krets är mer engagerade än att hitta den för en likström (DC) setup. Den nuvarande inte bara blir tidsberoende, men också en sinusformad funktion av alla kondensatorer och induktorer. Vidare har den nuvarande inte i allmänhet topp samtidigt alternerande spänningskälla toppar Om kretsen har antingen en kondensator eller induktor i den. Även om du kan representera spänningen som V synd u03C9t, där u03C9 är dess frekvens-och V är dess amplitud, kommer den nuvarande kompenseras genom en fasvinkel u03C6, vilket diskuteras i Halliday och Resnick: s " Fundamentals of Physics. "Om du kan lösa ut sin amplitud, jag, och fasvinkeln, u03C6, då kan du relatera det till spänningen genom att skriva det som jag sin (u03C9t-u03C6).
1.
Rita ett diagram av en rad krets, inklusive en källa till spänning V, varierande med en frekvens u03C9. Inkludera en resistor, induktor och kondensator i serie. Beteckna motstånd med bokstaven R, induktansen med bokstaven L och kapacitansen med bokstaven C.
2.
Beräkna amplituden, jag, av de nuvarande med formeln V /u221A [R ^ 2 + (u03C9L-1/u03C9C) ^ 2] där u221A anger kvadratroten av hela den mängd inom hakparenteserna och cirkumflex ^ indikerar exponentiering.
3
Beräkna fasvinkeln u03C6 med formeln tan u03C6=[u03C9L-1/u03C9C] /R. Nu du har den information du behöver för att skriva formeln som beskriver den aktuella vid tidpunkten t: Jag synd (u03C9t-u03C6).
4.
kontrollera ert svar mot en online-kalkylator (se Referenser).

    Previous:nothing
    Next:hur man zappa NiCad batterier
    
    Copyright © 2011 give2all.org