välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man får förhållandet för strömtransformator

Postad av : Jan-Olof Stoor

Strömtransformatorer minska nuvarande för användning i mät-och styrkretsar för elektriska applikationer. Kvoten för en strömtransformator representerar förhållandet mellan hur mycket ström i den primära i förhållande till hur mycket ström i den sekundära. På grund av arten av makt som går genom transformatorer, är den nuvarande förhållandet alltid inversen av spänning förhållande eller förhållandet mellan det antal varv i spolar, känd som vänder förhållandet. Du behöver veta antingen spänning eller antal varv i den primära och sekundära spolar för att få den aktuella kvoten.
1.
Skriv ner spänningen eller antalet varv i den primära och sekundära i form av ett förhållande. Till exempel om det finns 5 volt i den primära och 300 volt i den sekundära, skriver 5:300. Om det finns 10 varv av tråd i den primära och 100 svängar på sekundära, skriver 10:100.
2.
Minska nyckeltalet till den minsta gemensamma nämnaren. T. ex. för spänningen i 5:300, reducera det till 1:60, och för vilka svängar förhållandet 10:100, minska den till 1:10.
3.
Omvänd förhållandet att få den aktuella kvoten. Till exempel blir spänningen förhållandet mellan 1:60 en aktuell förhållandet 60:1 och vilka svängar förhållandet 1:10 blir en aktuell på 10:1.

Tips och varningar


  • Vissa strömtransformatorer spela in aktuellt sett till hur många ampere som behövs för att driva en meter till sin fulla skala. I fråga om en strömtransformator som skulle köra en meter till 5 ampere full skala med 300 ampere på den primära, kan tillverkaren etikett det som en nuvarande förhållandet 300:5, snarare än att minska det till 60:1. Men det skulle bara vara för nomenklaturen. Tekniskt sett skulle antingen förhållandet vara korrekt.
    Previous:nothing
    Next:hur man beräknar storlekar rektangel tank
    
    Copyright © 2011 give2all.org