välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur man testar frukt batterier med en volt mätare

Postad av : Camilla Näslund

Spänningen som produceras av en frukt batteri testas med en volt mätare på samma sätt som en konventionell batteriets spänning är testad. Frukten batteriet är anslutet till voltmeter med kablar och volt mätarens ratten visar hur mycket av spänningen. Ett batteri är inget annat än ett positivt och ett negativt elektroder och en elektrolyt. När ett batteri är gjord av en bit frukt, fungerar fruktsyra som batteriets elektrolyt, ledande elektroner och förvandla dem till elektroniska energi eller spänning. Varje sura eller söta frukter kan fungera som batteriets elektrolyt, men favorit är citron på grund av sin extremt hög koncentration av citronsyra

Du behöver:. .
Citron
Remsor av zink.
Remsor av koppar.
Två batterikablarna var och en med metall klipp på ena änden.
Volt meter.


1.
Squeeze helhet, oskalade citron två eller tre gånger för att MÖRA insidan och göra det saftigare.
2.

Seat koppar och zink band halvvägs in i citron så att de inte röra.
3.
Klipp slutet på en kabel till koppar sticker ut ur frukt eller grönsaker, och klämma ett slut på den andra kabeln i zink sticker ut ur frukt eller grönsak.

4.
Titta på volt mätaren och notera de positiva och negativa punkter batteri kontakt. Den positiva kontakt i batteriet är märkt med ett plustecken (+) tecken, det negativa är märkt med en negativ (-). Underteckna
5
Håll i änden av kabeln som är fäst remsan. av koppar till den positiva batteripolen kontaktpunkt och håll änden av kabeln ansluten till zink band till den negativa kontaktpunkt.
6.
Vrid skalan ratten, om volt mätaren är tillverkad med en, tills mätaren nålen börjar stiga. Notera spänningen belopp som anges av nålen när den slutar, eftersom detta är den spänning mängd som produceras av citron batteriet.

Tips och varningar


  • Om mätarens nålen försöker sjunker under noll, eller i fallet med en digital mätare får du en negativ läsning, har du mätarens leder anslutna till fel batteripolerna. Omvänd mätaren leder.
  • inte äta någon frukt eller grönsak för att göra batterier.
    
    Copyright © 2011 give2all.org