välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur man testar elektroniska delar

Postad av : Magnus Ekblad

Det finns några elektroniska delar som finns i nästan varje krets. Dessa inkluderar motstånd, kondensatorer och induktorer. Motstånd är gjorda av material såsom metaller eller kol och används för att begränsa strömmen i en krets. Kondensatorer är gjorda av ledare och används för att lagra laddning. Induktorer är gjorda av tråd av tråd och används för att producera magnetfält. En gemensam anordning som används för att testa dem är en digital multimeter. Det finns billiga sådana som kan mäta alla tre

Du behöver:.
Digital multimeter.
Motstånd.
Kondensator.
Induktor.
Inledande fysik text.
Handbok eller faktablad på elektriska komponenter.


1.
Placera multimeter på ohmmeter inställningen att testa motståndet. Denna inställning är oftast anges med den grekiska bokstaven omega. Om du vet värdet av motståndet, Välj den inställning som är lika med eller högre än det. Om du inte vet värdet väljer du den lägsta inställningen.
2.
Mät och notera motståndet. Gör detta genom att placera en sond på varje ledning av motståndet. Om du inte få en behandling, justera inställningen på multimetern tills du gör.
3.
Placera multimeter på kondensatorn inställning. Detta brukar indikeras med bokstaven F. Om du känner till värdet på kondensator Välj den inställning som är lika med eller högre än det. Om du inte vet värdet väljer du den lägsta inställningen.
4.
Mät och anteckna kapacitans. Gör detta genom att föra in varje leda in på rätt plats. Det leder måste vara tillräckligt lång för att passa ordentligt. Om du inte få en behandling, justera inställningen på multimetern tills du gör.
5.
Placera multimeter på induktor inställning. Detta brukar indikeras med bokstaven H. Om du vet värdet av induktor, Välj den inställning som är lika med eller högre än det. Om du inte vet värdet väljer du den lägsta inställningen.
6.
Mät och anteckna induktans. Gör detta genom att föra in varje leda in på rätt plats. Det leder måste vara tillräckligt lång för att passa ordentligt. Om du inte få en behandling, justera inställningen på multimetern tills du gör.

Tips och varningar


  • Se kondensatorn töms först innan testning.
  • När du är bekväm att testa komponenterna ovan kan du fortsätta att lära sig att använda en multimeter för att testa mer avancerade elektriska delar som dioder och transistorer.
    
    Copyright © 2011 give2all.org