välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en igelkott hus

Postad av : Camilla Näslund

Igelkottar är små däggdjur hemma i Europa och i Afrika, Asien och Nya Zeeland på grund av införandet. Igelkottar ide under vintern. Vanligtvis håla de själva under stora högar av löv, halm, smuts och annat skräp för den period de viloläge. Igelkottar i din trädgård kräver försiktighet. Högar av blad kan lätt störas av nyfikna barn eller husdjur, som skulle kunna störa den igelkottens viloläge. Bygg en enkel igelkott huset för att ge igelkottar en extra nivå av skydd medan de går i ide.

Du behöver:
Obehandlad plywood
. Trälåda (tillval).
Borrmaskin.
Små rörlängd (ca åtta inches).
Knärör montering.
Tätningsmedel (täta, varmt lim, etc).
Hammer.
Nails.
Drill.
Plast eller presenning.

Gör en igelkott House


1.
Välj ett område i din trädgård du inte riskerar att störa. Du vill att din igelkott hus för att möta söderut för att undvika vinterns kalla vindar.
2.
Börja med en vanlig trälåda, helst med ett trälock. Det behöver inte vara stora. 16 inches-för-1-fot-by-1-fot är tillräcklig. (Obs: Om du saknar en trälåda, konstruera ett av plywood dessa dimensioner. )
3
Skär en ingång hål ca 2 inches bred och 6 inches tall i en av lådan talet. långa ändar. Ingången ska vara i botten av lådan när stod upprätt (med lock på toppen).
4.
Skapa en ingång tunnel från plywood. Tunneln bör vara omkring en fot långa och tunneln entréer ska ha samma mått som lådan entréerna (2 inches med 6 inches).
5.
Använd ett stort borr för att borra ett hål på baksidan av lådan (mitt emot entrén), nära toppen. Montera en liten rörlängd (ca 8 inches) i detta hål. Använd tätningsmedel för att fixera röret på plats så att ungefär en centimeter av röret sitter inuti lådan och resten sticker ut. Fästa ett knärör montering den yttre änden av röret, med armbågen öppningen nedåt. Detta kommer att fungera som igelkotten husets ventilationssystem.
6.
Täcka golvet med mjuka material som smuts och löv, placera sedan locket på lådan. Detta kan senare tas bort för rengöring.
7.
Täck hela huset i en hög av döda löv och smuts. Lämna bara montering vinkel och ingången till utsatta tunneln. Täcka hela högen med plast eller en presenning. (Du måste skära hål för röret och entré. )

Tips och varningar


  • Bygg ett enklare igelkott hus med hjälp av en gammal kartong. Följ instruktionerna ovan för ventilation, golv, och täcker lådan med löv och plastfolie. Använd gamla tegelstenar att bilda en tunnel med bit skiffer för taket. Detta kommer bara att hålla för en säsong, men kan vara ett bra sätt att se om igelkottar är i ditt område och om det är värt att bygga ett mer hållbart hus.
    Previous:nothing
    Next:hur att mata mjölmask till Bluebirds
    
    Copyright © 2011 give2all.org