välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man identifierar en liten buske

Postad av : Valon Istrefi

Nu när fördelningen av odlade växter är global, kan identifieringen av en viss anläggning som du kan komma över vara en svår uppgift. Till exempel, direkt i din gårdsplanen har du förmodligen redan har många typer av växter, av vilka några är hemma i andra delar av världen
1.
Ta en närmare titt på blad av busken för att avgöra om anläggningen är ett barrträd eller blommande växter. Detta är en mycket enkel uppgift, för barrträd har barr istället för löv, även om det finns några blommande växter med ett blad som är något kanske liknar en nål. Fortsätt din undersökning genom att titta på den reproduktiva delen av anläggningen för att se om det är en kon eller en blomma. För denna uppgift kommer vi att koncentrera oss på identifieringen av blommande växter, men det finns många olika arter av barrträd som man kan växa som en buske i bostadshus eller företag stadsdelar. Identifiering av dessa anläggningar är också viktigt.
2.
Titta på blommande växter och lära sig att skilja monocots från dicots. För att göra detta allt du behöver göra är att titta på bladet. Om bladnerver löper parallellt, är anläggningen en monocot (t. ex. gräs, liljor, palmer, orkidéer och så vidare). Ett löv med linjer eller vener som möter är en DICOT. Återigen är det en stor grupp som är svår att skilja från varandra här, och det är gräs. Lyckligtvis är vi bara göra med buskar, så vi kommer troligen att titta på en massa dicotylean blommande växter och även en del barrträd.
3.
Använd blad arrangemang, blommor anatomi och allmänna anläggningar egenskaper för att buske till sin rätta växtfamilj (t. ex. rosenträ, malva, ek, ärter, lönn al, och så vidare). Detta är det största problemet att identifiera buskar. Om du känner igen familjen att busken är en del av, din uppgift är nära att slutföra. Leaf arrangemang är mest användbart och så detta bör vara ditt nästa stora observation. Här måste du notera om ledigheten motsatta eller suppleant, enkel eller sammansatt, flikiga eller icke-flikiga och med eller utan en tandad bladkant. En guidebok underlättar om busken är lokal till sitt ursprung, men eftersom en odlad växt haft har sitt ursprung någonstans i världen, mer information behövs också ofta.
4.
Lär dig vad växter är för närvarande säljs och planted. in lokalen där du bor. Det bästa sättet att göra detta är att gå till en lokal växthus och sedan observera och ställa frågor om de olika växterna. Det är viktigt att veta hur platsen den populära varianter av rosor, lagrar, rhododendron, blåbär och allt annat som planteras i de kvarter där du bor.
5.
Försök att identifiera växt arter. Till en början kommer att göras med hjälp av en dikotom nyckel, men med tiden så lär stöd kommer att bli mindre nödvändig.

tips och varningar


  • Lär dig att använda en dikotom nyckel för första gången identifiera en okänd buske.
  • Läs personen buskar av den plats där du bor först.
  • Oroa dig inte på småsaker. Berätta isär cedrar genom att titta på kottar och barr är mycket svårt, men en landscaper eller växthus säljare kan veta vad den vanligaste arten är omedelbart.
    Previous:nothing
    Next:Hur man testar elektroniska delar
    
    Copyright © 2011 give2all.org