välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

är den stora blå hägern en utrotningshotad art?

Postad av : Valon Istrefi

Den stora Blue Heron är den mest spridda hägern i Nordamerika. Det är så riklig att den är listad som en art av minst oro från International Union of Conservation and Nature

Habitat

Den största av de amerikanska hägrar, den stora blå hägern lever längs kusten, nära floder eller sjöar, dammar och kärr.

Geografi

Utbudet av denna fågel sträcker sig från sina sommarstugor i norra Kanada och Alaska, hela nedre 48 staterna och i Mexiko, Central-och Sydamerika.

Feathers

Medan andra stora vadarfåglar lidit av människor dödar dem för deras plymer och fjädrar, den stora blå hägern laregely undvika detta öde.

Bekämpningsmedel

Bekämpningsmedel tog hårt på många typer av fåglar . Återigen var den stora blå hägern mindre mottagliga för effekterna av dessa giftiga föreningar mindre än många andra fåglar som foder och i eller nära vattnet, t. ex. fiskgjuse.

Fisk

Hägrar har en vana av montering nära vattenbruk och livnär sig på lätt att fånga fisk sjukare. Fisk är den viktigaste stapelvara i Heron's diet, vissa har faktiskt kvävdes till döds på fisk de inte kunde svälja helt.

    Previous:nothing
    Next:information för barn om ekosystem
    
    Copyright © 2011 give2all.org