välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

betydelsen av apatit ädelsten

Postad av : Camilla Näslund

Apatit är en föga känd ädelsten sällan i smycken butiker, men mycket uppskattad av samlare på grund av dess olika färger och former

namn

Namnet apatit kommer från ett grekiskt ord som betyder "fuska", förmodligen för att det ibland var förväxlas med andra ädelstenar såsom beryll, topas eller turmalin.

Sorter

Apatit är transparent och varierar i skugga från färglös till blått, violett, rosa, grönt och gult. De mest eftertraktade sorten är en sällsynt rik lila apatit, som finns i Maine. Den näst mest populära formen är den blå apatit utvunnits i Brasilien.

Green Apatites

Det finns även en ljusgrön apatit anges i handeln som "sparris" sten. På senare tid har en neon blå-gröna apatit hittats i Madagaskar. Som med de flesta ädelstenar, kräver större färgmättnaden i en apatit, desto större dess värde.

Care

apatit, vid 5 på Mohs hårdhet skala, vård i sin skärning och inställning, och ska behandlas samt slitna försiktigt, som du skulle en opal. GemSelect. com rekommenderar att apatit i en ring har en skyddande inställning och bäras endast sporadiskt.

Betydelse

Enligt Crystal-Cure. com representerar apatit inspiration och är användbar för medhjälp kommunikation, teckning bort negativitet, clearing förvirring samt stimulera intellektet.

    
    Copyright © 2011 give2all.org