välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

fakta harpa om sälar

Postad av : Annika Hultén

Hundratusentals av grönlandssäl sälar förgås varje år som en jägare döda dem för deras värdefulla päls. Den Grönlandssäl är en hotad art på grund av detta, enligt National Geographic

Storlek

De största Grönlandssäl kan väga så mycket som 400 pounds och har längd över 6 meter. Den sälungar vid födseln väger ungefär 25 pounds.

Identifiering

De arter som fått sitt namn från harpan-formade markeringar på baksidan. Medan sälungar har en mjuk fluffig vit päls, de vuxna har päls som en ljus grå nyans tillsammans med en svart ansikte.

Habitat

Den packis som finns i norra Atlanten samt Arktis Ocean är hem till Grönlandssäl, med sigill från Newfoundland till Grönland och över norra delar av Ryssland.

Diet

kosten för Grönlandssäl består av mestadels olika typer av fisk och kräftdjur. Den Grönlandssäl har förmågan att dyka så djupt som 1. 200 meter ner och stanna under vattenytan i upp till 15 minuter som den jagar efter mat.

Hot

späckhuggare, isbjörnar och även hajar kommer att döda och äta harpa sälar, men den överlägset största hotet arten ansikten kommer från människor. Utöver den jakt på säl för sin päls, sälar dör när de trasslar in sig fiskenät, möter propellrar båt och simma i oljeutsläpp.

    Previous:nothing
    Next:betydelsen av apatit ädelsten
    
    Copyright © 2011 give2all.org