välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur storleken av kvadratfot

Postad av : Ulf Friberg

Många saker, såsom hus och byggnader, beskrivs i termer av kvadratmeter. När någon säger en byggnad har tre tunnland golvyta, kanske du undrar hur de stora byggnaden och klart hur många kvadratmeter. Du vet att det finns 43. 560 kvadratmeter i ett tunnland, men du kan också undra hur de konstaterat att det fanns tre tunnland-130, 680 kvadratmeter-under taket. Svaret kommer från någon mätningar och lite praktisk matematik och fungerar lika bra för en gårdsplanen som det gör för en byggnad.

Du behöver:
Måttband
. Assistant.
Penna.
Papper.
Räknare.


1.
Mät längden av en rektangulär byggnad, som en bakgård förrådsbyggnad, med måttbandet. Har din assistent hålla slutet av bandet på ett hörn av förrådsbyggnaden medan du går på det motsatta hörnet på den längsta sidan. Håll bandet så nära ytan på byggnaden som möjligt för den mest exakta mätningen. Läs mätningen från bandet och spela in det, med papper och penna.
2.
Har din assistent kommer till dig och stå i ditt ställe och igen, få honom att hålla bandet vid hörnet av lagerbyggnaden. Promenera till motsatta hörnet på kortsidan, hålla bandet nära ytan av byggnaden. Läs och notera mätningen från bandet.
3.
Använda miniräknare för att multiplicera de två mätningarna tillsammans. Om den långa sidan av förrådsbyggnaden var 12 meter lång och den korta sidan av förrådsbyggnaden var 8 meter lång, multiplicera 12 med 8: 12 x 8=96. Svaret, 96, är storleken på byggnaden i kvadratmeter.

Tips och varningar


  • Om formen av byggnaden är en grupp av rektanglar, du måste "bryta bygga upp"-titta på var och en av rektanglarna som om de vore en separat byggnad. Du mäter varje som en separat rektangel, beräkna storleken av varje rektangel i kvadratfot, tillsätt sedan upp resultaten av den individuella beräkningar: 10 kvadratmeter + 15 kvadratmeter + 30 kvadratmeter=55 kvadratmeter totalt
  • .

    Previous:nothing
    Next:gryningen bat fakta
    
    Copyright © 2011 give2all.org