välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

livsmiljö silkesmaskar

Postad av : Jonathan Nyberg

Silkesmaskproduktion började i Kina under 5000 år sedan. I 11: e århundradet, väckte handlare från Europa för silkesodling: s habitat med sig hem i form av mullbärsträd frön, liksom silkesfjärilsägg. Idag är siden tillverkas i Kina, Japan, Italien, Frankrike och Spanien, men siden har till stor del ersatts av syntetmaterial. Göra sidentyg från Silkeskokonger tar många kokonger och är mycket tidskrävande. Det är därför rent silke högt skattade och relativt dyra

Unika Habitat

silkesodling är en mycket speciell matare. Den äter bara blad av mullbärsträd. Eftersom silkesodling har blivit domesticerade så att kokonger kan skördas att göra sidentyg, det beror inte längre lever i det vilda, men om människan livsmiljöer för att överleva.

Livsstadier

Efter kläckning, silkesmaskar gå igenom tre stadier i livet --- larver (vita maskar med stora huvuden), puppor (inlindade i kokonger) och vuxna (vit med bruna fläckar och fyra vingar). Vuxna silkesmaskar har förlorat förmågan att flyga efter århundraden av mänsklig odling. Som ett resultat, kan de inte existera i sin naturliga miljö.

Bästa mullbärsträd

Experter i silkesmaskproduktion, eller silkesodling, hävdar de bästa silke produceras av silkesmaskar som livnär sig på bladen av vita frukter eller svart frukter mullbärsträd. Om mullbärslöv inte finns tillgängliga, kommer silkesmaskar frodas på en speciellt utformad konstgjord foder.

Silkeskokonger

Enligt Centrum för Insect Science Education vid University of Arizona, är en silkesodling kokong består av en enda tråd som är över 900 meter --- nästan 3. 000 meter --- lång. Det tar ca 300 kokonger för att göra ett halvt kilo silke. De kokonger värms i ugnar, kokt eller torkad i den varma solen att döda masken inuti. Sedan är de kokonger noggrant uppenbarad och kombineras med delar från andra kokonger att göra en enda silkestråd.

DIY Silkworm Habitat

Skapa en silkesodling livsmiljö är lika enkelt som att sätta mullbärsträd löv i en kartong skokartong. Håll din silkesmaskar levereras med massor av färsk mullbärslöv som de äter nog att växa 10. 000 gånger tyngre än när de kläckts.

    Previous:nothing
    Next:fakta harpa om sälar
    
    Copyright © 2011 give2all.org