välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Fakta om färgen gul

Postad av : Jan-Olof Stoor

Gul-färgen av solen och färgen på citroner, färgen på lycka och färgen på feghet-täcker ett brett spektrum av roller i naturen, konsten och psykologi

Du behöver:
dator <. . br>Magnet.
Needle.
Cork.
Skål.
Vatten.
Papper.
Färgade pennor.
Ritning kompass.
Linjal.

Historia

Gul ockra, ett mineral pigment, pryder den paleolitiska grottmålningar av Arcy-sur-Cure och Yonne, Frankrike. Dessa ritningar datum till 40. 000 BC

Science

På det synliga ljuset-ljuset som det mänskliga ögat kan se-gul har en våglängd på ca 570 nanometer. Det innebär att gult är en av regnbågens färger, tillsammans med röd, orange, grönt, blått, indigo och violett.

Art

Tillsammans med röda och blå, gul är en primär färg. Du kan göra ett oändligt antal färger med olika kombinationer och nyanser av dessa "första ordningens" färger.

Psykologi

Gul föreslår lycka, kanske på grund av sitt samarbete med solen. Gula också är en uppmärksamhet-grabber, vilket leder till användning av den på skolbussar, vägmärken varning och taxibilar.

Geografi

För vissa kulturer, har gula både positiva och negativa betydelser, bland annat hopp och girighet. I Japan är gul färg på modet, och i Egypten är det sorgens färg.

Fun Fakta

I 17th century, används målare indiska gula tillverkade av koncentrerad urin kor som levde på ingenting men mango blad.

    Previous:nothing
    Next:hur är tranor bort från skyskrapor?
    
    Copyright © 2011 give2all.org