välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Skinners teori om beteende modifiering

Postad av : Jan-Olof Stoor

Beteendemodifiering Tekniken bygger på BF Skinner's, "Skinner Box" experiment, som var baserade i operant betingning Theory. Beteendemodifiering är en terapi teknik som härrör från Skinners slutsatser

A Brief History of operant betingning

operant betingning teori att beteenden ändras bygger på belöningar eller straff resulterande från den ursprungliga beteende. Skinners försök på bur råttor används för att utöka och befästa denna teori på 1950-talet.

Skinner's Box

Skinners experiment visat att en råtta lärt upprepning av specifika beteenden att få ökade mat belopp. Men när belöningen av livsmedel togs bort, då råttan upphörde inlärt beteende.

Klinisk Beteendeförändring

operant betingning förstärkt psykoterapi teknik, såsom chockbehandling. Fokus för beteende modifiering är att ändra inlärda beteenden. Så om vi ersätter förväntade konsekvenser med negativa förstärkningar --- en elektrisk stöt, till exempel --- Vi hoppas att detta kommer hjälpa till att stoppa framtida upprepning av oönskat beteende.

Praktiska tillämpningar

Beteendeförändring och konditionering används konstant i moderna föräldraskap. När ett moderföretag platser barn i tid eller tar bort hans favoritleksak, en negativ straff som används för att stävja ett oönskat beteende upprepas i framtiden.

Användning av Beteendeförändring

Beteendeförändring används när en förälder införs en alternativ åtgärd till barnets oönskade beteenden, som sedan förstärks med den positiva följden att barnet hade hoppats att vinna på det negativa beteendet.

    
    Copyright © 2011 give2all.org