välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad kläder är det säkrast att bära runt en lägereld?

Postad av : Jonathan Nyberg

Camping är en bra sätt att njuta av friluftslivet, umgås med familj och vänner, och bara koppla av. En vanlig camping aktivitet är en lägereld. Om du är ny på camping och har inte funnits många lägereldar, kanske du undrar vad du ska bära. Sunda förnuftet säger, men följer några enkla förslag samt

bära närmast, Comfortable sittande kläder

När man sitter runt en lägereld, du är uppenbarligen kommer att vara i närheten av levande, varm, lågor. När träet brinner, gnistor kan duscha i luften och små bitar av brand starter (som papper eller blad) kan flyta i luften. Undvik att bli bränd av dessa saker genom att bära nära, bekväm sittande kläder (se referens 1). Jeans som når anklarna och en långärmad tröja i allmänhet fungerar bra, det viktigaste är täcker huden och inte bära någon löst sittande kläder. Löst sittande kläder har en chans att droppa in i elden och att fatta eld, åtsittande kläder inte.

Med detta sagt, vara noga med att inte bära kläder som sitter åt (se referens 2). Hud-tajta jeans är inte i sig osäkra vid lägerelden, men kom ihåg att komfort och avkoppling är viktiga. Alltför tighta kläder kommer inte att ge dig den komfort och avkoppling en lägereld atmosfären bör ha.

Dessutom uppmärksamma dina fötter. Ofta, särskilt på sommaren, tycker du själv bär sandaler eller flip-flops. Som nämnts ovan, gnistor och den flammande skräp kunde landa på fötterna, så bär slutna rejäla skor.

Undvik brännbart material

Välj noggrant ut tyget och material av dina kläder. Bomull jeans och t-shirts är i allmänhet säkra (se referens 2). Undvik dock att syntetiska tyger som nylon eller lycra. Syntetiska material lätt fatta eld, så att du inte vill chans att bli bränd genom att bära dessa material runt en lägereld.

    
    Copyright © 2011 give2all.org