välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man startar växa en avokado för ett skolprojekt

Postad av : Stefan Svensson

Nästa gång du skär upp en avokado för din sallad eller smörgås, spara utsäde. Det är den viktig ingrediens för groning din egen avokado växt, och det är ett roligt och enkelt sätt att lära sig om växtbiologi för din nästa forskningsprojekt. När du är klar att titta på dina växter växa och föra register över sina framsteg, har du en lummig, grön krukväxt eller ens ett träd för din trädgård

Du behöver:.
Avocado utsäde
. 3 tandpetare.
Vattenglas eller liten glasburk.
Vatten.
Soligt läge.
Debatt och penna.
Härskare.
Kamera.
10-tums potten.
Humus krukväxtjord.

Förbered Seed


1.
Ta bort stora frö från avokado och tvätta det i ljummet vatten för att avlägsna eventuell kvarvarande avokado kött.
2.
Sätt tandpetare halvvägs om längs sidan av fröet. Placera två av tandpetare mitt emot varandra och den tredje i rät vinkel mot de andra.
3.
Fyll ett glas eller burk med vatten, tillräckligt för att täcka botten av utsäde.

4.
Placera större änden av avokado utsäde i glaset eller burken. Den tandpetare kommer att hålla fröet upprätt. Tillsätt mer vatten om det behövs.
5.
Placera utsäde och burken i ett varmt, soligt läge. Fyll på vatten vid behov så att det fortsätter att hålla botten av utsäde fuktig.

Monitor Growth


1.
Dagbok av ditt projekt i den bärbara datorn , med början den dag du placeras utsädet i vattnet. Skriv ner stegen ovan som en del av förfarandet.
2.
Spela in dina observationer dagligen, lägga till datum på varje ny sida i anteckningsboken. Leta efter förändringar som utseendet på rötter, stjälkar eller blad, och skriver ner beskrivningar av vad du ser.
3.
Använd linjalen för att mäta tillväxt och registrera dessa resultat i dina dagliga tidskrift sidor eller på en tillväxtkurva.
4.
ta foton av utsäde vid milstolpar i sin tillväxt, såsom de första tecknen på rötter. Lägg dessa bilder till din blogg.

Plant Care


1.
Rötter och stammar bör finnas med i två till sex veckor. När fröet stäv höjd når sex till sju inches, trim stammen och alla blad tillbaka till ungefär tre inches.
2.
Vänta tills rötterna trängs burken och blad igen, sedan plantera hela frö i rika, humus jord i en 10-tums krukan och vattna ordentligt. Ställ kannan på en solig plats.
3.
När krukväxter frö stam växer till en fot hög, trimma den till sex inches att uppmuntra anläggningen till blad ur.

tips och varningar


  • att snabba tillväxt, försök att ta bort pappersaktig locket från frö och skära en tunn skiva från toppen och botten av utsäde.
  • Den avokado är en subtropisk växt. Om du inte bor i ett varmt klimat, håll din anläggning som krukväxt.
  • Även en avokado frö kan producera ett träd kan det ta sju till 15 år för trädet att bära frukt.
  • Eftersom de flesta avokado odlas från ympats lager, avokado uppodlade från frön kommer att smaka olika från förälder Seeds sort.
  • inte förväntar dig avokado för produktion av frukt om du håller den som en krukväxt, eftersom det kommer förmodligen inte få tillräckligt med sol och värme.
    Previous:nothing
    Next:hur man bygger en fästning av snö
    
    Copyright © 2011 give2all.org