välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

koldioxid information

Postad av : Jeanette Morales

Koldioxid är en av de gaser som utgör jordens övre atmosfär. Det är molekyl som består av en kolatom och två syreatomer, enligt lenntech. com

Historia

Upptäckten av förekomsten av koldioxid krediteras Jan Baptista van Helmont, en flamländsk vetenskapsman, i cirka 1630, enligt scienceclarified. com. Skotska forskare Joseph Black är känd för att identifiera koldioxid som en atmosfärisk gas.

Egenskaper

Koldioxid har ingen färg eller lukt i rumstemperatur, det är inte heller brandfarligt, rapporterar lenntech. com. Vid konvertering till ett fast vid mycket låga temperaturer är det känt för torris.

Använder

Koldioxid har ett antal kommersiella användningsområden, till exempel kylning kolsyrade drycker, brandsläckare och i koffein processen av kaffe. Koldioxid är också nödvändigt för växter att utföra fotosyntes.

Miljöpåverkan

Koldioxid anses också vara en växthusgas, konstaterar lenntech. com. De ytterligare koldioxidutsläpp från bilar, tillverkningsprocesser och energiproduktion tros vara bidragande till ökningen av den globala temperaturen.

Människors hälsa

Medan koldioxid bidrar till att bevara människors hälsa genom att bibehålla pH-balansen i blodet, det kan leda till kvävning när koncentrationen är för hög, enligt lenntech. com.

    Previous:nothing
    Next:vad svampar växer i vetehalm?
    
    Copyright © 2011 give2all.org