välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad svampar växer i vetehalm?

Postad av : Ulf Friberg

Även majoriteten av svamp arter föredrar fuktiga miljöer, har varje enskilt svamp den föredrar odlingssubstrat. Vissa svampar föredrar vetehalm, antingen på egen hand eller blandas med andra material

kolhydratkälla

Halm ger odling av svamp med kol eller kolhydratkälla. Vetehalm bryter ner snabbare än andra spannmål strån, och anses vara det bästa odlingssubstrat.

Halm Förberedelser

Halm måste behandlas med värme, ånga eller ens indränkt i varmt vatten för att avlägsna andra organismer som kan konkurrera med svamp. Vissa odlare föredrar att använda peroxid som en metod för sterilisering för vete halm och andra träbaserade växtmedier.

Ostronskivling

ostronskivling, annars känd som släktet Pleurotus, växa sig ganska bra i vetehalm.

Trädgård Giants

Trädgården jätten svamp, den Stropharia rugoso-annulata, föredrar också vetehalm som ett odlingsmedium.

Knappar och Criminis

Dessa mångsidiga svamp, vetenskapligt kallas Agaricus bisporus, kallas champinjoner när de är unga och kupolformade. Som de mognar, vänder de bruna och anses criminis. Dessa svampar föredrar vetehalm blandats med gödsel.

Portobello

Portobello svamp är också känd som Agaricus bisporus. När crimini svamp når 4 till 6 inches i diameter, räknas det som en Portobello. Denna svamp är tillräckligt stor och tjock nog att användas som ett Portobello svamp hamburgare.

    Previous:nothing
    Next:Skinners teori om beteende modifiering
    
    Copyright © 2011 give2all.org