välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

sätt att dela vatten till vätgas och syrgas

Postad av : Ulf Friberg

Två väteatomer är kovalent bundna till en syremolekyl i vatten. När de kovalenta bindningarna i vattenmolekylen bryts, väteatomerna kombineras för att producera vätgas och syre atom kan kombineras med en fri syreatom från en annan split vattenmolekyl för att producera syrgas. Elektrolys använder en elektrisk ström att dela molekyler av vatten till vätgas och syrgas

Elektrolys

Elektrolys kräver en elektrisk strömkälla, vatten och en metod att överföra den ström genom vattnet. Den totala installationen är ett batteri som är ansluten till elektroder som placeras i en behållare med vatten. Använd en 9-volts batteri för strömkälla, även om lägre spänning nätaggregat kan användas med tillräcklig salt upplöst i vattnet (detta ökar graden av elektrolys). Elektroderna bör vara neutral för att förhindra att elektroder från att lösa i vattnet.

en "ledande" av blyertspennor är faktiskt grafit, en form av kol. Slipa båda ändarna av två pennor för att exponera grafit i båda ändarna. Tryck på pennorna genom en bit kartong papper minst en centimeter ifrån varandra. Den vykort tjänar till att hålla elektroderna på plats över vattnet.

Fyll en liten behållare med vatten, lös upp lite salt i vattnet för att öka elektrolys takt. Placera kartong papper med elektroder över behållaren med vatten så att botten på elektroden är nedsänkt och den exponerade grafit ändar pennor inte vidrör varandra.

Fäst en tråd till toppen av varje penna. Kontrollera att kablarna är anslutna till grafit och inte trä av pennan. Krokodilklämmor i slutet av ledningarna kommer att göra anslutningen enklare. Fäst de lediga ändarna av kablarna till terminalerna på batteriet. Elektroden ansluten till anoden (negativa) terminalen kommer att generera bubblor av vätgas, medan elektroden ansluten till katoden (positiva) kontakten kommer att generera bubblor av syrgas.

Insamling av gaser

Gasen kan samlas in genom att vända provrör fyllda med vatten över elektroderna. Fälgar av provrör skall vara under vattenytan i elektrolys kammaren. När gasen bubblorna stiger till provrören, kommer gaserna tränga undan vatten tills de är fyllda med varje gas. När behållarna är tillräckligt full, täck över öppningarna med ett provrör propp medan provröret fälgar är fortfarande under vatten. Ta bort provrören, ena placeras över katodelektrod kommer att fyllas med syrgas, samtidigt provröret placeras över anodelektrod kommer att innehålla väte.

    Previous:nothing
    Next:Fakta om färgen gul
    
    Copyright © 2011 give2all.org