välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

typer av omvandlare

Postad av : Stefan Svensson

Givaren är en anordning som omvandlar en form av energi till en annan. Många givare omvandla elektriska vågor till mekaniska vibrationer --- eller vice versa. Högtalare, mikrofoner och fonograf patroner pickup har alla givare

Termoelement

termoelementet är en givare som har ett par trådar av olika ledare eller halvledare, svetsade eller lödda vid ena änden, användas för att mäta temperatur. Termoelement är bekväma och har låg värmekapacitet. I felaktiga arbete en enda korsning kan användas tillsammans med en galvanometer i kretsen för att mäta strömmen som produceras av termoelektriska emf.

Sonar Givare

Ekolod givare skicka och ta emot ljudvågor i vatten. Ultraljudssensorer generera och detektera vibrationer över frekvensområdet för människans hörsel. De används för att skära hårda material, för att rengöra känsliga instrument, att borra oljekällor och att mäta nivån på vätskor i bränsletankar på rymdfarkoster.

töjningsmätaren

Detta givaren är en anordning för att mäta belastningen eller snedvrida på en yta. Vissa töjningsgivare arbete av förändringar i det elektriska motståndet för en fäst vid ytan. Andra använder magnetisk induktion i två spolar, en fast till ytan. Kapacitans förändringar kan användas på ett liknande sätt.

Tryckgivare

Tryckmätning uppnås ofta genom att avkänna omläggning av en elastisk membran eller rör (för exempelvis en Bourdon). Kraven för tryckgivaren i termer av materialegenskaper för sådana membran eller rör liknar dem återställa fjädrar i hög mekanisk impedans transduktor. Halvledartillverkning tekniker har tillämpats på tryckgivare.

Potentiometrisk Ion-känslig elektrod

En av de mest kända givaren är potentiometrisk jon-känsliga elektrod som mäter ansamling av avgiften densitet på elektrodytan under jämviktsbetingelser . Sedan slutet av 1970-talet har stora förbättringar i elektrod design och prestanda har uppnåtts, och jon-känsliga elektroder har utvecklats för att övervaka en mängd katjoner, anjoner, metaboliter, lösningsmedel, gaser, mutagena, aminosyror, narkotika och andra analyterna.

    Previous:nothing
    Next:Vad är halogenlampor för?
    
    Copyright © 2011 give2all.org