välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Karlavagnen interaktiva aktiviteter

Postad av : Jeanette Morales

Karlavagnen, som utgör en del av den större stjärnbilden Stora björnen, är en av de mest kända komponenter till natthimlen. De flesta nordamerikaner kan ringa sin särskiljningsförmåga slev form av paletten av tindrande nålstick, och dess samstämmighet och framträdande har inspirerat otaliga kulturella legender runt norra halvklotet. Som sådan är den Karlavagnen ett utmärkt ämne för pedagogisk verksamhet, kalla på lektioner om astronomi, historia, mytologi och orientering.

Orientering

undervisa barn och andra om Karlavagnen relation med Polaris, North Star, kan inte bara inspirera entusiasm om astronomi, ingrains det också oerhört värdefullt navigation information. Peka ut Karlavagnen främsta stjärnor, Dubhe och Merak-". Kalebass" framsidan av Spåra en linje från Merak till Dubhe och då bortom-för en längd fem gånger avståndet mellan dem-och du kommer till North Star, som på det norra halvklotet innebär eponymous riktning. Påpeka för din publik att en sådan navigeringshjälpmedel ger en ofelbar hänvisning till en resenär som kanske saknar en kompass eller GPS.

Andra konstellationer

Likaså använder Karlavagnen som bas konstellation att undervisa om andra i och ut i Zodiaken. Polaris, för en sak, är toppen av handtaget på Lilla Karlavagnen, Ursa Minor. Utöka den båge av Karlavagnen är klara drar ögat till ljusstarka stjärnor av Arcturus och sedan Spica, som hjälper omfattar konstellationer Boötes och Jungfrun respektive.

Vision Test

Mizar är skurk i Karlavagnen är klara, det var den första dubbel stjärnan för att bli upptäckt av teleskopet (det är nu känt för att vara ett par av binära stjärnor, en fyrdubbel-stjärna systemet) och den första stjärnan att bli fotograferade, enligt Texas Astronomical Society. De flesta människor med normal syn kan urskilja en svagare stjärna-Alcor-mycket nära Mizar. För dem som inte kan, bör en uppsättning av kikare eller ett teleskop avslöjar följeslagare (och den binära kvalitet Mizar själv). Uppmärksamma Mizar inte bara nonchalant testa vision och införa en till begreppet dubbelstjärnor, utan bidrar även en djupare inspektion av himlen, och kan vara en bra introduktion till optisk förstoring.

Mytologi

upptäcka kulturella historier om Karlavagnen och dess moderbolag konstellationen utsätter en rik åder av mytologin. Stjärnan gruppering har tolkats som en björn-antingen långstjärtade eller som eftersträvas med en trio av jägare-av många historiskt och geografiskt splittrade folket, inklusive de gamla grekerna och olika nordamerikanska indianstammar. Det har också inspirerat den berömda folksång "Följ Drinking jättepumpa," som populärt tolkas som en kartläggning stöd för att fly slavar på Underground Railroad. Huruvida lyrics verkligen gjorde vägleda människor norr till frihet eller inte, melodin säkert kan framkalla en diskussion om amerikansk historia.

    
    Copyright © 2011 give2all.org