välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man hittar oljefyndigheter

Postad av : Jan-Olof Stoor

I tusentals år använde forntida folk sipprar yta olja (och dess släktingar, tjära och asfalt) för olika ändamål --- medicin, bränsle och som lappning och vatten-proofing material. Det var inte förrän sent 1800-tal att vetenskapen har tillämpats på lokalisering underjordiska oljefyndigheter. Dag, trots den milstolpe i teknik vid 19th century, samma grundläggande förutsättningar finns fortfarande för olja till form: en källa till olja, en porös och genomsläpplig rock (en "reservoar" rock) i vilken den olja ackumuleras och en ogenomtränglig cap-rock lager att fånga oljan.

Du behöver:
Finansiering pengar
. Geologer och andra specialister.
Leasingavtal.
Borrutrustning.
Trucks.
Ammoniumnitrat.
Dieselolja.
Tändning mössor och ledningar.
Seismiska utrustningen.
Datorer och mjukvara.


1.
Bedriva forskning av geologiska undersökningar i området du misstänker innehåller underjordisk olja. Även den moderna vetenskapen fortfarande letar efter ledtrådar som wildcatters på 1800-talet sökte även --- särskilt dome-liknande stiger i jordytan kallas antiklinaler --- tekniken nu ger mer ingående synpunkter under ytan. Använda gravitationell, magnetiska, seismiska och antenn kartläggning tekniker kan dome-liknande strukturer placeras under jord också. Bergarter och formationer också måste studeras. Sandsten och kalksten, till exempel, är perfekt bergarter, de är relativt mjuk och genomsläpplig, vilket ger en svamp-liknande struktur där oljan reagerar kemiskt och samlar. De passar perfekt de gamla grekerna "beskrivning:" Petros "betyder" rock "och" elaion "är" olja "petroleum ---
2
ihop ett lag av kartografer, geologer. . , geo-fysiker, lantmätare, antenn fotografer, sprängämnen experter och magnetiska och allvar specialister undersökningen. Använda din forskning och rekommendationer, dessa människor bilda din förväg team som kommer att gå in i området och skapa kartor, tvärsnitt och profiler av de områden som ska utforskas. Etablering fyrhörningar som omfattar hundratals miles över platt, rullande och bergig terräng slår de områden där dina uppföljning lag kommer börja testa det underjordiska geologi.
3.
Borra i jorden. Lag består av tre lastbilsmonterade borriggar, i intervaller om tre fjärdedelar av en mil, bar in den yta som djup närmar sig 100 fot. Varje lag borrar tre hål ungefär 100 meter ifrån varandra, och tar ungefär en timme per lag, innan han flyttade till nästa anges borrplatsen.
4.
Insats 50 pounds av ammoniumnitrat (gödningsmedel, i princip ) i varje hål och spraya varje hål med en gallon diesel. Den "shooter" infogar en elektrisk sprängkapsel i ett blästermedel primer och sänker det till botten av hålet via en elektrisk kabel till detonera laddningen. Tre 50-pound säckar av explosiva läggs till varje hål på toppen av primer avgift, toppat med ett par hinkar med sand, och ledningarna är kopplade till en avfyrningsmekanismen på lastbilen.
5.
String geophones längs marken på hundra yards mellanrum runt tre-shot hål till ett avstånd som motsvarar 1,5 miles mellan ändarna på geofon linjerna.

6.
Tänd hålet avgifter.
7.
Har din stratigrafisk besättningsmedlemmar analysera 60-fots prover rock kärna som borrare tillhandahålls. De kontrollerar för permeabilitet och porositet (den svampliknande kvalitet berget) och sedan skicka provet för mer detaljerad labbtester.
8.
Analysera och tolka datorgenererade seismiska data att explosioner och följer seismiska vågor som skapats. Leta efter antiklinalen formationer som som de som visas inverterad skålar och kan enstaka lager eller flera hyllor. Olja kan sätta in i sandwich-liknande strata åtskilda av ogenomträngliga rock. West Guara fältet i Venezuela har 47 lager, där producenterna borra genom låg avkastning skikt för att nå rikare under.
9.
Borra att kontrollera oljetillgångarna om du känner de preliminära testerna lovande. Detta kan kosta $ 200. 000 per väl i USA och det dubbla i andra länder.

Tips och varningar


  • Det finns andra metoder än seismiska mätningar för att hitta olja, inklusive nya satelliten-bildteknik.
    Previous:nothing
    Next:pneumatiska räddningsverktyg
    
    Copyright © 2011 give2all.org