välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är cytochalasin d?

Postad av : P-O Lennartsson

Cytochalasin D är en svamp toxin som stoppar vissa metabola aktiviteter i cellen. Ett vitt pulver som härrör från Zygosporium mansonii svampen, används det i cellulära forskning för att studera mekanismerna i cellen funktion genom att störa vissa cellulära aktiviteter

Funktioner

Cytochalasin D är ett organiskt ämne som kan passera genom ett cellmembran. I cellen det förändrar bildandet av aktin filament och stoppar aktin polymerisering som är nödvändiga komponenter för kommunikation i cellen.

Funktion

Forskare studerar cellulär funktion, utveckling och problem använda Cytochalasin D för att stoppa vissa cellulär aktivitet. På så sätt kan de studera hur processer i cellen påverkar andra processer. Stort antal vetenskapliga uppsatser citera användning av Cytochalasin D.

Potential

Cytochalasin förmåga att stanna cellulära processer betyder att den även kan stoppa celldelningen. Detta är ledande forskare för att studera dess användning för att stoppa tillväxten av cancerceller. Det kan också ändra cell form, vilket har potential för medhjälp människor med hemofili.

Varning

Cytochalasin D är mycket giftigt. Det ska endast användas i en forskningsmiljö med strikt säkerhetsåtgärder.

    Previous:nothing
    Next:Leden kamerans placering tips
    
    Copyright © 2011 give2all.org