välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

industriell användning för safirer

Postad av : P-O Lennartsson

Safirer är bland de mest värdefulla och önskvärda ädelstenar i världen. . Kommer i många klara färger, såsom blått, violett, grå, grön, brun och orange, safirer oftast används i smycken. Men både safirer och korund, det ämne av vilket safirer bildas, har en del industriell användning, liksom. Bredvid diamanter, safirer är de mest naturligt bildar mineral.

Abrasives

Korund är nästan lika hårt som diamant och gjorde en nio på Mohrs hårdhet skala. Av denna anledning är finmalen korund som vanligen används som slipmedel, att sand och polera material --- särskilt andra hårda ädelstenar --- som annars inte kan repas.

Partikelfysik Samlare

NASA använder safirer och andra ädelstenar i sitt rymdskepp för att samla in spår av element i rymden. På grund av deras låga halten av föroreningar, safirer är idealiska för att plocka upp ädelgaser som helium och neon, och svarar bra på laser eblation, en partikel extraktion teknik. De spårämnen som finns i safirer och andra ädelstenar används också för att analysera solvindar.

Elverktyg

I likhet med diamanter, korund läggas till metaller i borr och sågar för att dessa elverktyg att borra och såga igenom hårda föremål. Lägga diamant eller korund damm är det enda sättet att göra elverktyg tuff nog att skära igenom andra hårda material.

    Previous:nothing
    Next:arter i ekosystemet
    
    Copyright ©2011