välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

viktiga tekniska uppfinningar

Postad av : P-O Lennartsson

Den tekniska utvecklingen är i exponentiell takt. Forbes, CNN Tech och andra webbplatser har sammanställt listor över de mest viktiga tekniska uppfinningar. Några har funnits i århundraden, men utan dem skulle vi inte kunna njuta av underhållning, kommunicera och dela kunskap på samma sätt som vi gör idag.

Printing Press

En 550-årig uppfinning Kanske inte så "teknik", men Johannes Gutenberg koncept lös typ, följt av uppfinningen av tryckpressen, förändrade världen. Före sin uppfinning, var böcker sällsynta lyxvaror, eftersom de måste handskrivna. I 1439, var Bibeln det första av många böcker tryckta på Gutenberg trycker, vilket möjliggör fri spridning av kunskap och katalyserar Age of Reason.

Glödlampa

Innan Thomas Edison fulländade glödlampan 1879, olja lampor och ljus var fortfarande en vanlig metod för hem belysning. Tidigare versioner av elektriska fanns glödljus så långt tillbaka som 1802, men var opraktiskt på grund av deras dunklet och kort livslängd. Edison patenterade glödlampan väckt elbelysning till mainstream, och hans design har gått i stort sett oförändrad i över 100 år.

Xerografi

År 1938 uppsättning International Telephone Telegraph ingenjör Alec H. Reeves scenen för CD-spelare, Internet och mobiltelefoner när han utvecklade xerografi. Detta system konverterar röst signaler i elektroniska pulser i binär kod, överför dem längre sträckor längs telefonlinjer, och omvandlar dem till en analog signal i andra änden, utan distorsion.

    
    Copyright © 2011 give2all.org