välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

delar av en fisk hjärna

Postad av : Ulf Friberg

Du behöver:
vindmätare
. Fan.

För alla djur, fungerar hjärnan som det centrala driftcentral, så att resten av kroppens delar och sinnen att fungera korrekt. Även om alla djur har hjärna, de kommer i många olika former, storlekar och komplexitet. För fisk är hjärnor något långsträckt jämfört med människor. Det har också mycket klara och tydliga sektioner och är mindre i förhållande till kroppsstorlek. Flera delar består fisken hjärnan.

Fore-avsnitt

Fore-delen av fisk hjärna, även känd som "framhjärnan," består av två delar. Det första avsnittet är lukt lökar, som tjänar som luktar detektorer i utomhusmiljön. Det andra avsnittet är det telencephalon, som tar emot signaler från lukt glödlampor. Telencephalon tolkar de signaler och tillåter fisken att förstå dofter i omgivningen. Det Fore-delen av den fisk hjärnan också tros ha kopplingar till minne och inlärning.

Hind-avsnitt

bakre delen av fisken hjärnan, även känd som ruthjärnan, tenderar att styra mer automatiserade svar inom fisken hjärnan. Den styr saker som simning samt simblåsa. Ruthjärnan ansluter till muskelfunktionen och den riktning som fisken går. Vanligtvis bakre delen av hjärnan är den största delen av fisken hjärnan, men hos vissa arter --- särskilt arter som inte rör sig mycket --- den är mindre än andra avsnitt. Andra processer som är tänkt att ske i ruthjärnan ingår kemiska upptäckt.

Mellersta delen

den mellersta delen, även känd som mellanhjärnan, sitter i mitten delen av fisk hjärnan. Dess främsta syfte cirklar runt synfunktionen. Det processer information som skickats från ögon och kontroller syn. Många fiskarter är kända för att jaga främst med hjälp av syn, inom dessa arter, midbrains är mycket större på grund av en ökning av beroendet denna del av hjärnan. Funktioner som den mellersta delen av hjärnan tros kontroll inkluderar ljud riktningsavkänning, vissa lärprocesser och vissa muskelkontroll.

    Previous:nothing
    Next:information på växtplankton
    
    Copyright © 2011 give2all.org