välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

fem element av passiv solenergi

Postad av : Magnus Ekblad

Du behöver:
papper mache
. Kartong.
Paint.
Dator.

En passiv solenergi är en som enbart förlitar sig på strategiska placeringen av fönster, på väggar och golv absorbera och fördela värmen från solljuset. De besparingar i uppvärmningskostnader till följd av en välplanerad passiv solenergi kan vara betydande, och avsaknaden av mekaniska egenskaper-såsom fläktar och pumpar-passiv solenergi design billig också. De fem sammanlänkade delar av passiv solenergi design är mer om planering och positionering än dyra apparater.

Aperture eller Collector

en öppning är det utrymme där ljuset passerar. Bländaren (kollektor) i en komplett passiv solenergi är glaset fönster genom vilket solljus kommer in innerutrymmen. Enligt US Department of Energy, hålen i en passiv solenergi bör bemöta inom 30 grader av sann söder. Institutionen för energi rekommenderar också installera öppningar så att de är blank av omgivande träd och byggnader från 3A00 till 15:00

Absorber

absorbatorn i en passiv solenergi design är den hårda, mörka yta som absorberar värmen i in solljus. Denna yta kan vara en vägg, golv eller partition. Ju mörkare ytan på absorbatoryta, desto mer solljus, som absorberas. Svart anses vara den mest solljus absorberande färg i spektrumet.

Termiska massan

Termisk massa material under eller bakom absorbatoryta. Absorbatorn yta och den termiska massan av en passiv solenergi i allmänhet ingår i samma vägg, golv eller partition. Medan absorbatorn bringar solljus till dess "yta, bibehåller den termiska massan och lagrar den för längre tid.

Distribution

Fördelningen del av en passiv solenergi är precis vad det låter som: Det är den metod som absorberas och behållas solvärme distribueras från absorbatorn och termiska områden massa till olika delar av interiören. En sann, icke-mekanisk passiv solenergi utnyttjar naturliga metoder värmeöverföring av ledning, konvektion och strålning att distribuera absorberas och lagras solvärme. Solvärme mönster som inte enbart är passiva får införliva mekaniska delar, såsom fläktar och blåsmaskiner för att ytterligare fördela solvärme.

Control

Control i en passiv solenergi används för att reglera eventuella underheating eller överhettning som kan uppstå. Manöverelement kan ske i form av tak överhäng skuggning,, ventiler persienner, markiser och fläktar anslutna till differential termostater som slår på när en viss interiör temperatur har uppnåtts.

    Previous:nothing
    Next:varför är guanamides grundläggande?
    
    Copyright © 2011 give2all.org