välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man skapar el med hjälp av citrusfrukter

Postad av : Jan-Olof Stoor

Citrusfrukter innehåller den perfekta mängden syra hjälpa bränsle ett batteri av koppar och zink. Syran i citrusfrukter hjälper elektroderna flytta från en tråd till den andra, vilket skapar en elektrisk ström. Citroner och limefrukter fungerar bättre än apelsiner för detta projekt, eftersom de innehåller en högre koncentration av syra. För ett kul projekt, prova experimentera med alla citrusfrukter och registrera vilka frukter producerar de starkaste elektriska strömmen

Du behöver:. .
Avbitartång
18 gauge, stela koppartråd.
Rough sandpapper.
Zink band.
Lemon.
Multimeter.


1.
Strip koppartråden om den är täckt av isolering eller någon form av plast eller gummi beläggning. Använd Avbitartång skära bort isoleringen från hela tråden och dra av. Kasta isolering eller plast som täcker tråd. Klipp två inches av koppartråd med avbitare.
2.
Klipp en två tum bit från en zink band. Alternativt kan du använda ett uträtat gem stål i stället för zink remsan.
3.
Använd sandpapper för att släta några grova områden i koppartråd eller zink band. Gnid in kablarna med sandpapper tills de är helt slät.
4.
Pressa citron ordentligt mellan dina händer, eller köra den ordentligt över ett bord eller disk. Du vill att brista några av fickorna på citronsaft inuti citron och göra det mosig inuti. Detta är det bästa sättet att genomföra elektricitet. Inte spräcka utanför skal av citron.
5.
Tryck koppartråd och zink band i citron. Placera dem så nära som möjligt, men låt inte kablarna för beröring. Placera citron på ett fast underlag -. . Inte låta det sitta i vatten eller annan vätska
6
Tryck på toppar av kablarna med spetsen på en multimeter, som bör att kunna plocka upp spår av el från ledningar och citron. Du kan också trycka spetsen på din tunga för att kablarna till känna ett lätt kittling av el. Spänningen är så mild, skadar det inte eller orsakar skador på tungan eller organ.

    
    Copyright © 2011 give2all.org