välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en 3-D modell av sköldkörteln

Postad av : Camilla Näslund

Sköldkörteln är en liten körtel i det endokrina systemet i nacken. Med en ganska enkel form, utför sköldkörteln viktiga funktioner såsom reglering av kroppens metabolism, kontrollera kroppens användning av energi och känslighet för hormoner och syntetisera både proteiner och hormoner. Den grundläggande strukturen i sköldkörteln har jämförts med en fjäril: den har en rätt lob och en vänster lob, som förbinds med en liten bit vävnad kallas näset, cirka 1,25 cm i bredd. Beläget strax nedanför struphuvudet ligger sköldkörteln mot struphuvudet, sträcker sig in i och delvis sveper runt i luftstrupen, och rör sig som en svalor. Sköldkörteln skyddas av en tuff fibrös lager kallas fibrösa slida

Du behöver:.
Papper mache
. Kartong.
Paint.
Dator.


1.
Bestäm vilken typ av 3-D-modell du behöver för att konstruera. 3-D modeller används för ett antal skäl, allt från kirurger undervisning medicinstudenter till filmare designa bilder. Den fasta modell kan definiera volymen för ett föremål, så att mer praktisk förståelse av dimensioner och mindre visuell simulering. Skalet modellen representerar det yttre lagret eller ytan av ett objekt, och är ofta konstruerade med grafisk design mjukvara. Bilden kan manipuleras efter behov.
2.
Konstruera en solid modell med papper mache genom gjutning sin form och sedan måla den när den har torkat. Använd en färgkarta och märka delar av modellen med olika färger.
3.
Konstruera ett skal modell med hjälp av datorprogram som Google SketchUp.

Tips och varningar


  • En 3-D modellen av sköldkörteln kan omfatta struphuvud, sköldkörteln membran, sköldkörtel brosk, cricoids brosk och luftstrupe.
    
    Copyright © 2011 give2all.org