välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

metalloider används i transistorer

Postad av : Valon Istrefi

Metalloider ockupera en liten men intressant del av det periodiska systemet. Varken ledare eller isolatorer, metalloider fastigheter uppvisar halvvägs mellan metaller såsom koppar och icke-metaller såsom svavel. I början av 20-talet, kombinerat forskare metalloider på olika sätt för att skapa halvledare. Solid-state-revolutionen på 1950 och 1960 ledde till transistorer, integrerade kretsar och mycket av det vi nu ser som högteknologiska apparater

Silicon

Silicon kemiska och elektroniska egenskaper gör den till halvledare val. Tillsammans med andra metalloider, gör det transistorer med hög kvalitet.

Germanium

Användningen av germanium för transistorer var viktigt från slutet av 1940-talet genom det tidiga 1970-talet då det ersattes av hög renhet kisel.

Bor

När du lägger bor till kisel, får du en p-dopat. Du behöver "p" och "n" typer att göra transistorer.

Arsenik

Arsenik läggas till kisel att göra n-typ av halvledare. Den används med kisel för transistorer och annat material för olika enheter, t. ex. lysdioder.

Antimon

Förutom dess användning i halvledare för IR-detektorer är antimon kombineras med kisel för att göra en n-typ lager för transistorer .

    
    Copyright © 2011 give2all.org