välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

solvinden fakta

Postad av : Charlotte Wannberg

Solvinden är en ström av protoner och elektroner som färdas genom rymden med hög hastighet som plasma. Den orsakas genom coronal uppvärmning av solen. Uppvärmningen av koronan orsakar det att snabbt öka, skicka en ström av partiklar genom rymden

Velocity

Solvinden är inte enhetlig i sin hastighet. Enligt NASA, resor solvinden vid cirka 800 km per sekund över coronal hål. Den färdas långsammaste över serpentiner i 300 km /s.

Temperatur

Temperaturen i solvinden är 1 miljon grader C. Temperaturen varierar väldigt lite med utbyggnaden av koronan.

Effekter på Comets

Solvinden blåser komet svansar bakåt, bort från solen på sina resor i solsystemet. Därför, när en komet är på väg tillbaka från solen, leder det med sin svans.

Magnetiska stormar

Den höga och låg hastighet solvinden samverkar med varandra i rymden, vilket orsakar en magnetisk moln. Detta magnetiska moln reagerar med magnetosfären och orsaka magnetiska stormar. Den magnetiska stormar kan avaktivera satellit och cellfunktioner telefonen.

Studera solvinden

Ulysses är en rymdfarkost som har kretsade koronan, som mäter hastighet, riktning och magnetiska vindstyrka. Den avancerade sammansättning Explorer är ett rymdskepp som ger realtidsdata från sol-vind. Dessa hantverk blivit viktiga i bedömningen av de eventuella ankomst av magnetiska stormar.

    
    Copyright © 2011 give2all.org