välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

varför är transistorer så viktigt?

Postad av : Camilla Näslund

Mycket av utvecklingen under de senaste 60 åren har varit på grund av framgången med transistorn. Uppfanns på 1940-talet, ersatte den vakuumrör i tv-och radioapparater och annan elektronisk utrustning. Dess robusthet, liten storlek och låg strömförbrukning fram en våg av miniatyrisering resulterar i hemmet datorer, digitalkameror, mobiltelefoner och andra enheter. Forskning i transistorer pågår, med förmåga att elektroniken kommer att fortsätta att förbättra för överskådlig framtid

Du behöver:
Stor, klar plast skål. .
Kartong blad.
Pink hantverk färg.
Medelstora pensel.
Penna.
Sax.
Limpistol.
Limstift.
Brown garn.
Tandad kniv.
Styrofoam boll.
Blue hantverk färg.
Svart hantverk färg.
Plastbehållare.
Blue garn.
Wellpapp.
Små svarta pärlor.
Regelbunden kartong.
Tandpetare.
Makaroner nudlar.
Äggnudlar.
1 medelstor, tydligt gummiboll.
1 liten, klar gummiboll.
Vit mat ombord.
Röd färg.
Liten pensel.
Red M M's.
Blue M M's.
Altoids.

Byta

Transistorer gör utmärkta elektroniska växlar. De kan vända strömmar på och av miljarder gånger per sekund. Digitala datorer använder transistorer som en grundläggande mekanism för att lagra och flytta data.

Förstärkare

rätt inställd, kan transistorer fungera som förstärkare. Den stora majoriteten av ljud och annan signal förstärkare transistoriserad.

Miniatyrisering

Beroende på applikation kan transistorer göras mycket små. Transistorn storlek år 2009 är en miljarddels meter. Massor av små transistorer packade på kiselchip låt oss skapa fickformat mobiltelefoner och mp3-spelare.

Effektivitet

Transistorer kan utformas för att använda mycket lite ström. Miljoner av dem i en klocka eller miniräknare kan köras i flera år på ett litet batteri.

Rugged

transistoriserad utrustning används i militära, rymd-och industriella tillämpningar. De tål extrema stötar och vibrationer.

    
    Copyright © 2011 give2all.org