välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur lång tid tar det för Robin äggen att kläckas?

Postad av : Jeanette Morales

Du behöver:.
tom äggkartong (återvunnet papper /kartong slag)
Vax.
Kutterspån /sågspån.
Torktumlare ludd.

Förbereda Nest

Innan hon kan lägga sina ägg, honan Robin, med hjälp från sin partner, bygger ett bo av kvistar, lera och torkat gräs. En färdig boet är rund och djup nog för att säkert vagga äggen och senare ungarna. Nest-huset tar rödhake två till sex dagar. Ett par rödhakar kommer ofta boet två eller tre gånger under en säsong.

Att lägga ägg

Den kvinnliga robin lägger en liten blå ägg varje dag till totalt tre till fem ägg. Hon livnär sig på daggmask på morgonen för att se till att hennes kropp har energin att hantera de fysiska krav om ett ägg. Tills alla äggen är lagda, kan hon begränsa den tid hon tillbringar sitter på boet. Detta är att hålla äldre äggen svalna så att hela kopplingen utvecklas på ungefär samma tid. Tills äggen börjar kläckas i cirka två veckor, lämnar mamman sällan boet mer än fem eller 10 minuter åt gången.

Inkubation

Mamman robin måste hålla äggen på en hälsosam temperatur för att säkerställa att embryona utvecklas normalt. En robin kroppstemperatur är cirka 104 grader och hålls stadigt av det isolerande egenskapen av fjädrar. För äggen att få kroppsvärme mer direkt, utvecklar modern robin en kull patch. Detta är ett område på magen där fjädrarna har ramlat ut, exponera nakna huden. I svalt väder, för modern pressar ruvfläck mot äggen varma dem med sin kroppsvärme. I varmt väder, kommer den kvinnliga hålla ruvfläck omfattas av den långa, yttre fjädrar, sänka den grad av värmen äggen får. Hon kan även skugga äggen med sina vingar för att hålla dem svalna.

Under inkubationstiden, den kvinnliga regelbundet flyttar äggen runt boet. För att göra detta, står hon på kanten och vänder äggen med hennes räkning. Roterande äggen hjälper till att hålla en jämn temperatur och håller embryon från att bli till fastnat på äggskal.

Kläckning

Efter 12 till 16 dagar, äggen är redo att kläckas, oftast en varje dag i den ordning de lades. Liksom de flesta fåglar, kycklingar använda ett ägg tand --- en vass krok i slutet av näbben --- att peta ett hål i skalet. Processen för kläckning kan ta en hel dag, som ungen måste vila regelbundet från ansträngande kamp för att befria sig själv av tanken. Nykläckta rödhake är nakna och blinda, som väger under ett kvartal.

Lämnat boet

ungarna matas upp till 40 gånger per dag från båda ägarna. Vid ungefär 13 dagar gamla, de är redo att lämna boet. Mer än hälften av alla rödhakar inte överlever sitt första år, förstördes av rovdjur som inkluderar tamkatt. De fåglar som överlever kommer att vara redo att höja sina egna unga under våren och kommer sannolikt att leva ytterligare fem till sex år.

    
    Copyright © 2011 give2all.org