välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

typer av kvarkar

Postad av : Valon Istrefi

Från atomer till kvarkar, har vår uppfattning och förståelse av universum blivit mindre. Albert Einstein tillbringade de sista 30 åren av sitt liv åt att försöka utveckla Unified Field Theory of Physics, som kan kombinera vår nuvarande förståelse av kvarkar med hur de relaterar till den allmänna relativitetsteorin och gravitationen, och vi kan nu bättre . förstå den roll av kvarkar som byggstenar i all materia

Du behöver:.
tom äggkartong (återvunnet papper /kartong slag)
Vax.
Kutterspån /sågspån.
Torktumlare ludd.

Fakta

en atomkärna består av olika hadroner. Neutroner och protoner är två former av hadroner, och kallas fermioniska hadroner. Hadroner består av subatomära partiklar som kallas kvarkar och gluoner som binds samman av en stark växelverkan, kvarkar kan inte separeras från hadroner. De sex typer av kvarkar, eller smaker, är upp, ner, charm, konstigt, topp och botten. Endast upp och ner kvarkar anses vara stabila. Från och med 202C Kvarken tros vara den minsta partikel som gör upp vårt universum.

Historia

I 460 f. Kr. , Demokritos, en grekisk filosof, conceptualized att atomen är det minsta partikel materia, men detta var inte baserad på vetenskapliga fakta fram till 1803, då John Dalton återupplivat begreppet atom och utvecklat atomteorin. År 1897, JJ Thompson, en engelsk fysiker, upptäckte att elektronen var en mindre partikel än atomen, och Ernest Rutherford upptäckt kärnan och proton 1911. År 1923 upptäckte Rutherford assistent, James Chadwick, neutronen.

Discovery

Under 1950 och 60-talen var många typer av hadroner upptäckt. Bortsett från protoner och neutroner, hadroner är mycket instabila och bara existerar för en miljondels sekund. Enligt HyperHistory Online, utgör instabil hadroner inte en del av normal materia. Under 1960-talet var teorin om kvarkar som föreslagits av Murray Gell-Mann och George Zweig att förklara hadroner.

Överväganden

Medan forskare fortfarande tittar på vår nuvarande standardmodellen teori för att förstå strukturer av subatomära partiklar, är det inte en fullständig teori eftersom den inte tar hänsyn till gravitationen eller den allmänna relativitetsteorin. Med upptäckten och forskning av svarta hål, är forskare nu inser bristerna i Standardmodellen och intresset har förnyats i den förenade fältteori.

String Theory

Strängteori hypothesizes som en mästare ekvation är grunden av all materia och det kan visa att allt som händer i universum, från subatomära dans av kvarkar till The Big Bang Theory och skapande av galaxer, är en återspegling av denna herre ekvation, enligt HyperHistory Online. Strängteorin kan visa sig Einsteins tro att allt är byggt från space-time continuum.

    
    Copyright © 2011 give2all.org